Pages

Wednesday, 15 April 2015

Resepi Cheesekut Paling Mudah


Sebenarnya, teringin nak buat tapi belum terbuat-buat lagi. Jadi sebelum resepi hilang mari kita salin dalam blog supaya bila bahan ada dan kerajinan tu muncul boleh la godek balik kan. Kalau korang rajin nak buat, mai hantaq sikit kat buyong ni yer...hehe ;)




Bahan-bahan yang diperlukan :
  • Cream cheese (250g)
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • biskut deluxe crackers (original flavour)
  • nestum
  • Susu segar dutch lady (untuk celup biskut)


Cara penyediaan :
  1. pukul cream cheese guna stand mixer sampai hancur
  2. masukkan 1/2 tin susu pekat (boleh kurang atau lebihkan jika suka manis)
  3. putar bahan hingga sebati
  4. ambil biskut dan celupkan ke dalam susu segar (jangan terlalu lembik sangat)
  5. susunkan biskut ke dalam loyang (tak perlu patahkan)
  6. sapukan cream cheese yang dipukul tadi ke atas susunan biskut dalam loyang dan taburkan nestum
  7. ulang semula step yang sama, celup biskut, susun dalam loyang, sapu cream cheese dan tabur nestum
  8. bila dah siap susun, lebihkan cream cheese dan nestum di bahagian topping atas.
  9. sejukkan dalam peti ais.

Taraaa..siap dah boleh makan ^_^

kredit resepi : facebook aneka resepi dan kuih muih

3 comments:

  1. tabuq milo sikit perhh melelhh oi sedap sgt

    ReplyDelete
  2. Ini kalau dapat ni memang tak pandang kiri kanan dah! :)

    ReplyDelete
  3. Sedapnya. Nanti nak cubalah. Thanks for the recipe :)

    ReplyDelete