SUPER HOT BULAN INI...

♥Followers♥

Monday, 7 April 2014

Set Bersalin Shaklee: Tips memilih set bersalin selamat

Sebagai seorang bakal ibu, sudah semestinya SET BERSALIN adalah antara salah satu list wajib sebagai persediaan untuk berpantang nanti kan. Tapi dalam duk berfikir tu mesti ibu-ibu dalam dilema kan untuk memilih set bersalin mana yang terbaik. Ada yang kata begitu, ada yang kata begitu.. betul tak ^_^

Betul. Saya juga pernah melalui situasi ibu-ibu sekarang. Tak keruan rasa. Nak pilih set brand A atau set brand B atau set brand C. Fuhh, pening! Saya nak share sikit dengan ibu-ibu, sebenarnya dalam pemilihan set bersalin adalah bergantung pada bajet ibu-ibu sendiri dan paling penting set bersalin itu nanti selamat! Selamat pada ibu dan bayi.

Okay, jangan salah faham. Baca dan fahami dulu apa yang saya nak terangkan. Maksud saya SELAMAT tu adalah, tidak memberikan kesan tidak baik kepada bayi. Para ibu mesti inginkan yang terbaik bukan? Maka ibu-ibu seharusnya lebih peka kepada usus bayi yang mungkin belum matang dan sensitif pada usianya yang baru beberapa hari itu. Sebab, apa sahaja yang diambil atau dimakan oleh sang ibu akan turut memberikan kesan kepada bayi itu nanti apatah lagi jika sang ibu menyusukan anak.

Tips untuk bakal ibu dan ayah untuk memilih set bersalin terbaik:

  • Pastikan produk tersebut halal dan tidak menganggu perut bayi.
  • Set bersalin itu tidak bersifat panas. Kebanyakkan jamu bersifat panas ianya bagus untuk para ibu selepas bersalin tetapi tidak pada bayi. (Juga boleh menyebabkan jaundis bayi semakin teruk-sekiranya ada)
  • Tengok bajet dan keperluan. Tidak perlu ada sehingga 4-5 jenis minyak panas atau barangan yang sama fungsinya ;)
  • Paling PENTING ----> Pastikan ianya memberikan manfaat berganda! Selain untuk memulihkan dan mengecutkan rahim ibu, ia juga seharusnya mengekalkan stamina ibu agar tidak mudah letih dan bertenaga walaupun ibu terpaksa berjaga malam untuk menjaga bayi dan boleh mengembalikan nutrien yang diperlukan oleh badan ibu semula selepas bersalin dan menyusukan bayi.

Berdasarkan tips yang saya kongsikan ini, saya telah buat keputusan untuk menggunakan set bersalin shaklee semasa dalam pantang. Apa yang saya mahukan hanyalah yang terbaik untuk saya dan anak. 

Nak tahu kenapa saya memilih set bersalin shaklee?

Gambar credit to mr.google ^_^

sebab...
  • vitamin tidak bersifat panas. (selamat diambil walaupun baby jaundis)
  • mengembalikan semula nutrien di dalam badan yang hilang ketika proses mengandung, melahirkan dan menyusukan anak.
  • membantu cepatkan penyembuhan luka bersalin 
  • kekal bertenaga walaupun terpaksa berjaga malam!
  • melawaskan ^_^ (ada segelintir ibu mengalami masalah sembelit --> buasir ketika berpantang!)
  • bertindak seperti kacip fatimah! *aummm aumm :P
  • susu meriah (alhamdulillah, gara-gara berurut + set bersalin shaklee super terbaik ni. gabungan hebat. milkbooster!)
  • yang paling best sebab JIMAT. Jimat la sebab purata untuk kegunaan 1 set bersalin shaklee tu tahan sehingga 3-4 bulan (ikut item) dan ianya juga boleh diambil sewaktu kita mengandung lagi! Jimat seyhh.

Dan inilah rupa paras set bersalin shaklee yang saya gunakan sepanjang tempoh 100 hari berpantang. (actually guna since pregnant-berpantang-menyusu dan sehingga kini ;) )

Set Bersalin Shaklee


Fungsi setiap vitamin dalam set bersalin shaklee:

  • Zink : Membantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin
  • Vita-Lea : Membuatkan ibu lebih bertenaga.
  • B-Complex : Bertindak sebagai anti-stress dan bantu menstabilkan emosi ibu
  • Vitamin C : Membantu penyembuhan luka dan memelihara kulit ibu agar berseri dan tidak kusam
  • ESP (Soy Protein Shaklee) : Membantu penyembuhan luka dan sel-sel. + Milkbooster
  • Ostematrix : Membekalkan kalsium, melawaskan dan melancarkan pembuangan air besar.
  • Alfalfa : Milkbooster + Bertindak seperti KACIP FATIMAH!
NOTE: Ibu-ibu yang ingin menurunkan berat badan selepas bersalin dinasihatkan untuk tambakan OmegaGuard di dalam set ini. InshaAllah membantu para ibu dapatkan berat ideal semula ;)


Ingin dapatkan set bersalin ini?
Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com


:: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...