SUPER HOT BULAN INI...

♥Followers♥

Tuesday, 31 May 2016

Feedback Mengejutkan Pengguna Vivix Beri Peluang Kedua Untuk Pesakit Kronik

Pelbagai Testimoni Vivix Melawan Penyakit Kronik


Saya asyik kongsi tentang kebaikan dan manfaat vivix yang membantu dalam masalah kesihatan seperti darah tinggi, gout, pesakit kanser, sopak, strok dan lain-lain. Kandungan yang kaya dengan resvertrol dan mitokrin terdapat dalam vivix dihasilkan dari tumbuhan botanik seperti lobak ungu, elderberry, anggur muscadine dan polyganum cuspidatom.

Ramai pengguna Vivix yang berpuas hati dan jatuh cinta dengan kehebatan vivix kerana kandungannya dari bahan natural dan tanpa bahan kimia memberi tindakan balas yang sesuai dengan tubuh tanpa kesakitan yang memeritkan.

Jom saya kongsikan dengan anda himpunan testimoni pengguna vivix dari pelbagai masalah kesihatan yang memberikan mereka peluang kedua untuk terus sihat dan bersama keluarga tersayang.


Vivix Anti-Kanser

Ellagic Acid dalam vivix mampu menyekat penghasilan sel-sel kanser.


Vivix Bantu untuk Kesihatan Jantung, Darah Tinggi

Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat, mengelakkan daripada platlet darah melekat dan membentuk gumpalan darah beku yang menyebabkan serangan jantung.














Monday, 30 May 2016

Sudah Buat Ujian Pap Smear? Resveratrol Mampu Cegah Kanser Wanita


Kanser serviks merupakan kanser yang berlaku pada bahagian pangkal rahim. Rahim merupakan bahagian tubuh yang amat penting kepada seseorang wanita kerana ia merupakan bahagian badan yang membolehkan janin berkembang. Manakala, serviks atau pangkal rahim terletak berhadapan dengan saluran yang dipanggil faraj.

Di dalam kanser serviks, sel-sel di serviks bertindak tidak normal dan sel-sel ini terus membesar dan membentuk satu benjolan atau tumor. Jika tidak dirawat, sel-sel kanser ini boleh merebak ke bahagian-bahagian lain melalui sistem darah atau limfa.

Walaupun kanser serviks mengambil masa bertahun-tahun lamanya untuk berkembang, seseorang wanita tidak seharusnya memandang remeh kerana penyakit ini amat berbahaya dan perlu dicegah pada peringkat awal. 

Gajala dan Tanda-Tanda


  • Lelehan faraj berair dan berbau busuk
  • Lelehan faraj dan keputihan adalah perkara normal bagi wanita. Tetapi sekiranya lelehan faraj berbau busuk, terdapat keputihan berlebihan dan masalah ini berpanjangan ia merupakan tanda-tanda munculnya penyakit kanser serviks.
  • Rasa sakit semasa melakukan hubungan seks
  • Pendarahan dari faraj antara haid atau selepas perhubungan seks. Jika mendapati tanda sebegini, dinasihatkan merujuk kepada doktor kerana pendarahanyang berlaku mungkin merupakan gejala kanser serviks atau ia juga disebabkan oleh gangguan keseimbangan hormon.
  • Sebarang pendarahan dari faraj selepas putus haid.

Faktor Risiko

  • Aktiviti seks bermula pada usia yang lebih muda
  • Mempunyai pasangan seks yang ramai
  • Tabiat seks seseorang wanita
  • Agen jangkitan seperti jangkitan virus Human Papilloma
  • Kebersihan diri tidak memuaskan
  • Tabiat menghisap rokok
Jadi sebagai seorang wanita anda janganlah memandang remeh soal kanser serviks. Ianya dapat dicegah dengan melakukan ujian pap smear seperti yang disarankan setahun sekali atau setahun dua kali bergantung pada keputusan sewaktu pemeriksaan.

Pap Smear adalah sejenis ujian yang dijalankan untuk mengesan penyakit kanser serviks. Sel-sel akan diambil secara berhati-hati dari permukaan serviks dan diletakkan atas slaid kaca untuk dihantar ke makmal bagi menjalankan pemeriksaan mikroskopik.



Selain itu, untuk mencegah kanser serviks terutamanya bagi anda yang mempunyai latar belakang keluarga yang mempunyai sejarah menghidap kanser serviks ini, saya sangat syorkan agar anda mengamalkan minuman cecair merah yang kaya dengan kebaikan resveratrol dan ellagic acid yang dapat membantu mengawal daripada sel-sel kanser ini dari terus merebak.

Bagaimana Vivix Mencegah Kanser


Resveratrol adalah bahan utama didalam sebotol vivix. Ianya adalah bahan yang didapati dari tumbuh-tumbuhan seperti anggur muscadine, sebagai pertahanan diri dari terkena penyakit. Kajian telah dilakukan dan ianya bertindak sebagai antioksidan dan anti-radang.

Paling best, vivix ni dapat membantu membina semula sel-sel kanser yang telah rosak. Sel ini dibetulkan semula kepada proses semulajadi untuk mati yang digelar proses apoptosis. Proses ini menyebabkan sel kanser semakin berkurang dan akhirnya terbantut.



Terdapat kajian dari Universiti Missouri, pada tahun 2013 menemui bahawa kombinasi resveratrol (kandungan utama vivix) dan radioterapi mampu membunuh lebih banyak sel kanser berbanding terapu sahaja.

Testimoni Survivor Kanser Rahim Ikhtiar dengan Vivix :











Sunday, 29 May 2016

Tampil Cantik Berseri di Hari Raya Bersama Vivix

INFO
Awet Muda
**********

Jangan tak tahu yang resveretrol ini mampu membuatkan anda awet muda.

Resveretrol ni adalah agen antioksidan yang sangat power! Ia berupaya menjaga sel badan dari kerosakan.

Dalam satu landmark study yang dijalankan di Universiti Harvad, sekumpulan tikus diberi makanan yang tinggi lemak dan dalam masa sama diberi resveretrol.

Hasilnya kumpulan tikus itu hidup 30% lebih lama dari tikus yang tidak mengambil resveretrol, malah tidak mempunyai penyakit kronik.

Resveretrol ini boleh melindungi salur darah dari teroksida dan rosak. Proses pengoksidaan ini boleh menyebabkan penuaan yang cepat.

Makanan yang mengandungi resveretrol adalah seperti purple grapes dan red wine.

Tetapi kalau dari makanan sahaja adalah sukar untuk mendapat amount yang mencukupi.

Bayangkan kita memerlukan 100-250mg resveretrol untuk kesan ini, dan ia bersamaan dengan 170 gelas red wine untuk dapat manfaatnya. Mustahillah kan?

Maka dengan sebab itu ada disediakan supplement yang mengandungi khasiat ini dan memudahkan anda untuk menikmatinya.

Untuk dapatkan khasiat resveretrol, MJ sarankan untuk anda mencuba vivix.

awet muda. bukan sekadar rupa, tapi sel sel awak pun awet muda juga.

Saturday, 28 May 2016

6 Manfaat Lobak Ungu untuk Kesihatan

yuhuuuuuu!

kenal apa ni? inilah purple carrot.

apa yg hebatnya purple carrot berbanding purple yang warna oren tu?

purple carrot mengandungi lebih tinggi ANTOCYANIN dan lebih tinggi kadar antioksidan berbanding carrot oren.

kadar antioksidannya LEBIH TINGGI DARI VITAMIN E.

ada lagi yang menariknya tentang purple carrot ni:

✅ anti carcenogenic effect. maknanya anti kanser la bahasa mudah. ia boleh beri perlindungan dari kanser kolon. hebat bah!

✅ kesan ANTIRADANG yg sangat power!  kesannya lebih hebat dari aspirin. elok untuk yg alami masalah rheumatoid arthrisis.

✅ bagus untuk rabun malam. bagus untuk pesakit diabetes yg ada masalah rabun.

✅ boleh perbaiki protein yang rosak pada dinding salur darah dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular.

larat ke nak makan purple carrot ni setiap hari?

kalau tak larat, ambil vivix kerana dalam vivix ada PURPLE CARROT.
bijak, memang bijak✨✨

#promovivixtwin akan berakhir bulan ini.
** ini adalah bulan terakhir promo twinpack uolss**

Friday, 27 May 2016

Lelaki Lemah Tenaga batin, Atasi Segera dengan Cecair Vivix

Kebiasaannya saya sering berkongsi cerita tentang kesihatan hal ehwal wanita sahaja, jarang sekali nak menyentuh hal ehwal kelakian ni. Tapi hari ini saya terpanggil nak berkongsi sedikit info mengenai masalah kesihatan lelaki iaitu mati pucuk (Erectile Disfunction).




Apakah Mati Pucuk?


Mati pucuk adalah istilah yang merujuk kepada kegagalan zakar lelaki untuk menegang dan melaksanakan fungsi seksual.

Punca Terjadinya Mati Pucuk:


Sebab-sebab mati pucuk

  • Masalah kesihatan seperti diabetis dan tekanan darah tinggi yang boleh menyempitkan saluran darah (arteriosclerosis)
  • Penyakit mental seperti kemurungan dan kebimbangan
  • Kecederaan pada otak dan saraf tunjang
  • Masalah hormon seperti kekurangan paras testosterone yang rendah
  • Kegagalan hati dan buah pinggang
  • Penyakit parkinson
  • Angin ahmar
  • Komplikasi pembedahan kalenjar prostat atau pundi kencing (jarang berlaku)
  • Kesan sampingan ubat-ubatan
Mati pucuk juga berkaitan dengan tabiat merokok, minum alkohol, stress, kegemukan (obesiti) dan kurang aktiviti fizikal.



Bagaimana Vivix Dapat Membantu Masalah Mati Pucuk?


Kekurangan nitrik oksida dalam tubuh, kegagalan fungsi otot licin, ketidaklancaran peredaran darah merupakan faktor yang mendorong kepada kegagalan ereksi.

Vivix mengandungi adunan fitonutrient propritari dan resveratrol yang menjadikan ianya 10 kali lebih efektif daripada resveratrol sahaja.

Resveratrol ini membantu mengurangkan kerosakan struktur vascular, carpus cavernosum dan tisu otot zakar. Ianya juga membantu peredaran darah supaya lebih lancar dengan meningkatkan jumlah nitrik oksida serta meningkatkan fungsi otot licin dan tahap glutathione (sejenis antioksida semulajadi dalam tubuh)



Jika anda mempunyai masalah seumpama ini, jom cepat-cepat ikhtiar yer... Jangan biarkan diri anda kemurungan, stress atau rasa rendah diri. Kerana perasaan begitu tanpa tindakan hanya akan menambahkan kesulitan dalam kehidupan anda terutamanya jika anda telah berkahwin.

Hubungi saya untuk bantuan dan tempahan, whatsapp 012-9362692

Thursday, 26 May 2016

Ibu Hamil Hidap Ovarian Cyst, Baby OK dan CYST Mengecut!

Ovarian Cyst ini adalah kantung yang berada dalam kilang telur ovari. Kebanyakan ovarian cyst tidak menunjukkan sebarang gejala. 

Anda akan mengalami ketidakselesaan perut jika cyst tersebut membesar hingga mengganggu pundi kencing. Malah jika ketumbuhan cyst itu semakin membesar, perut akan kelihatan sedikit buncit dan seperti ada ketulan di bahagian bawah perut.

Simptom dan Tanda Ovarian Cyst:

  • Sering muntah atau loya
  • Sakit ketika buang air kecil
  • Kerap atau alami kesukaran membuang air kecil
  • Tekanan ke atas pundi kencing menyebabkan anda membuang air kecil lebih kerap
  • Bahagian perut terasa sedikit penuh dan tidak selesa
  • Terasa ganjil pada ari-ari
  • Sakit ketika melakukan hubungan seks

Rawatan Cyst Tanpa Pembedahan


Rawatan untuk penyakit ini sememangnya bergantung kepada jenis cyst yang dialami. Jika seseorang wanita itu disahkan mempunyai ketumbuhan 'Follicular Cyst' atau 'Corpus Luteal Cyst', doktor akan memantau terlebih dahulu sama ada cyst tersebut semakin aktif (membesar) ataupun bertukar bentuk sebelum membuat rawatan lanjut.

Jika cyst tidak membesar melebihi 5cm, doktor akan pantau dahulu keadaan peakit. Namun jika cyst tersebut didapati semakin serius, pembedahan perlu dilakukan untuk membuang cyst agar tidak mengganggu kesihatan pesakit.

Pembedahan membuang cyst bukanlah satu cara untuk merawat ovarian cyst. Anda juga boleh mencuba cecair vivix untuk membantu mengecutkan ovarian cyst dari menjadi lebih besar kerana kandungan cecair vivix yang tinggi antioksidan.

Testimoni Cecair Vivix Bantu Kecutkan Cyst


Testimoni:

"Salam kak..tengahari tadi pergi scan cyst, cuak jugak takut jadi makin worst. Semalaman tak boleh tidur duk fikir pasal nak scan cyst.
Alhamdulillah cystnya dah semakin kecut dari 3.8cm dah jadi 2.5cm siang tadi. Baby pon sihat normal, alhamdulillah. Doakan Ana ye kak.
Tak Habis sebotol pun lagi vivixnya, jimat betul makan sebab takut baby tak kuat.. Apapun alhamdulillah semuanya setakat ni lega sangat. 
Tadi pon doktor suggest banyak ambik makanan antioksida"



Jom dapatkan Vivix sekarang, 
Ikhtiar anda lebih sihat dan cyst mengecut.
Inshaallah.

Whatsapp 012-9362692 untuk tempahan dan pertanyaan.

Wednesday, 25 May 2016

Cecair Vivix Bantu Atasi Ketidaksuburan Suami Isteri

Anak-anak permata hati setiap ibu bapa. Dengan raut wajah yang comel, keletah yang mencuit hati pastinya menyerikan kehidupan suami isteri. 

Tapi, tak semua yang begitu bernasib baik dikurniakan zuriat dengan cepat. Ada yang telah bertahun-tahun ttc (trying to conceive). Saat tu, air mata dan sebak hati bagaikan "kawan baik" tatkala rakan-rakan naik mula bercerita hal anak-anak mereka. Sayu hati~


Punca Masalah Kesuburan Wanita dan Lelaki :



  • Masalah pada sistem reproduktif seperti cyst dan fibroid.
  • Kitaran haid yang tidak teratur
  • Telur yang tidak matang
  • Obesiti
  • Usia meningkat menyebabkan kualiti telur dihasilkan kurang berkualiti


Masalah kesuburan bagi lelaki:

  • Pra testikular iaitu gangguan hormon yang mengakibatkan testis tidak terangsang dan bermasalah dalam menghasilkan sperma
  • Testikular iaitu penghasilan sperma yang tidak sihat berpunca daripada sel yang rosak
  • Post testikular iaitu gagal berejakulasi walaupun berupaya menghasilkan sperma yang normal
  • Usia yang meningkat- hormon testosterone berkurangan

Kelebihan Vivix untuk Kesuburan

Tahu tak, minuman botanik vivix ni membantu tingkatkan peluang anda untuk hamil lebih tinggi. Ini kerana kandungan vivix yang kaya dengan kandungan Resveratrol (10 kali ganda lebih daripada biasa), sekaligus meningkatkan Mitokondria (kilang tenaga kepada sel badan).



vivix tingkatkan kesuburan

Resveratrol bertindak sebagai antioksidan yang sangat kuat dan melindungi sel-sel badan daripada rosak. Di dalam masalah kesuburan, resveratrol membantu melindungi telur yang belum matang dan telah matang daripada kerosakan. Apabila telur ini dilindungi, ia mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk hidup, membesar dan disenyawakan. 
Vivix dapat membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita dengan meningkatkan kualiti sperma dan ovum, memanjangkan jangka hayat keduanya dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Testimoni Berjaya Hamil Dengan Vivix:


Testimoni 1:

"Kawan saya ambil vivix alhamdulillah dapat mengandung, baru ambil satu botol.. alhamdulillah"

Hamil Dengan Vivix

Testimoni 2:

"Alhamdulillah, selepas beberapa bulan konsisten dengan dose yang agak berbeza saya ambil dari sebelum ni, saya akhirnya disahkan hamil selepas 3 tahun menanti.
Cadangan saya kepada anda yang mengalami masalah berikut, cuba ambil vivix secara konsisten, Inshaallah dengan izin Allah tak lama lagi giliran anda pulak" 
Vivix Untuk Hamil
Nak ikhtiar dapatkan zuriat dengan vivix? hubungi saya 012-9362692 untuk tempahan :)




Tuesday, 24 May 2016

Virus Herpes Punca Penyakit Kayap? Ubati Sebelum Parah

Penyakit Kayap atau nama saintifiknya herpes zoster (disebut shingles) berpunca daripada serangan Virus Varicella Zoster (VZV) iaitu daripada kelompok virus herpes. Penyakit kayap terbahagi kepada tiga jenis iaitu kayap melukut, kayap jagung dan kayap ular.


Pencetus penyakit kayap ini adalah apabila virus VZV ini diaktifkan. Sebenarnya, virus ini sudah berada dalam tubuh apabila seseorang itu mengalami chickenpox (cacar air). Apabila chickenpox sudah sembuh, virus itu akan berhibernasi dalam pusat saraf dan akan mula menyerang apabila sistem imun berkeadaan lemah.

Jenis-jenis Kayap

  • Kayap ular
  • Kayap api-api
  • Kayap tompok
  • Kayap selendar
  • Kayap harimau
  • Kayap bersambung (umur pendek)

Simptom dan Tanda Terkena Jangkitan Kayap

Kayap biasanya menyerang urat saraf sehingga menyebabkan radang saraf. Ia menyerang satu-satu kawasan tubuh sahaja seperti dada dan muka.

Simptom terkena jangkitan virus kayap:
  • rasa lemah badan
  • demam
  • tekak loya
  • pening berpanjangan
  • ruam
  • hilang selera makan
  • gelembung air pada bahagian tertentu di badan


Rawat Kayap dengan Cecair Vivix

Jika anda atau saudara yang sedang mengalami sakit kayap ni, cepat-cepatlah ikhtiar ye. Penyakit kayap ni bukan saja menyakitkan dan bahaya, tapi boleh mengganggu emosi mangsa juga tau. Pesakit rasa rendah diri terutamanya jika ia terjadi di bahagiam muka.

Rawatan dengan menggunakan kaedah supplemen semulajadi ini adalah tanda usaha untuk menyembuhkan penyakit daripada virus herpes ini dan menghalang dari diserang sekali lagi dalam jangka masa panjang.

Kenapa vivix? Sebab fungsinya yang membantu membaik pulih dan melindungi diri dari sel lagi. Sekaligus menaikan dan memperkuatkan sistem tubuh badan kita.


Testimoni Rawat Kayap dengan Shaklee

"Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. Kene tang muke plak tu. Habis separuh muke seblah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah puasa langsung! 
Lepas kena discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON. 
NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke… 
LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di’jajah’ kayap tu. Memang jadi “two face” bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan jua B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde ‘two face’. 
Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX TU… serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~ 
Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil yang didatangkan tu. Kayap ni dia bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!"
- Puan Siti Nurhayati






Kenapa pilih yang lain, jika memang terbukti kehebatan vivix membantu mencegah penyakit kayap. Hubungi saya untuk tempahan vivix sekarang!
012-9362692 (sha)



Monday, 23 May 2016

Giveaway Fridge Magnet Lombok by Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Pesakit Diabetis Berjaya Turunkan Paras Gula dengan Vivix

Pesakit Diabetis (kencing manis) perlu sentiasa berhati-hati dalam membuat kerja agar tidak terluka atau mengalami kecederaan kerana jika berlaku sesuatu kecelakaan pastinya tahap untuk mereka sembuh adalah lebih lama berbanding orang normal.

Kalau dah bertahun-tahun atau mungkin berpuluh tahun menghidap kencing manis, tidakkkah anda ingin kembali sihat dan normal paras gula dalam badan seperti dulu-dulu.. Tak mustahil ye..tak mustahil asalkan anda ikhtiar.

Nak iktiar mengubati kencing manis yang kronik tu? Jom mencegah sekarang sebelum anggota badan anda terpaksa dipotong! 

Saya syorkan pada anda yang ingin mengambil langkah yang lebih sihat, bertenaga dan kembalikan paras gula normal agar mencuba vivix shaklee, sebelum ianya bertambah teruk atau anda terpaksa rela membiarkan kaki anda dipotong.

Testimoni Pesakit Diabetis Mengambil Vivix

Testimoni 1: 

"Apapun TQ...diabetes turun dan tak bangun malam buang air.. Alhamdulillah"

Repeat order terus! Nak angkut promosi vivix buy 6 free 1 tapi malangnya promosi dah habis. Cik puan ni order twinpack :)



Testimoni 2 :

"Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berafda di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor pulak ragu-ragu nak buat conclusion. Yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes. Alhamdulillah"


Terdapat banyak lagi testimoni vivix berjaya menurunkan paras gula pesakit diabetes dan menyembuhkan luka tanpa perlu dipotong anggota kaki. Nanti saya kongsikan lagi ya...

untuk tempahan vivix, whatsapp 012-9362692

Sunday, 22 May 2016

Sakit Pinggang Kesan Suntikan Epidural Semasa Bersalin Hilang, Amalkan Cecair Vivix 2 Minggu

Pengalaman bersalin kedua-dua anak, saya rasa tidak banyak yang berubah. Kedua-duanya diberi nikmat mudah bersalin secara normal, Alhamdulillah syukur. Saya bersalin normal tanpa ubat tahan sakit ataupun sebarang ubatan seperti epidural. Tak sempat nak mintak ubat tahan sakit dah beranak dulu! Hahaha.

Kisah saya mungkin berbeza dengan anda. Mungkin rezeki saya begini, rezeki anda macam ini..Allah dah tetapkan aturan yang terbaik buat kita semua.

Namun ada yang kata suntikan epidural itu memberi kesan jangka masa panjang. Sejauh mana kebenaranya, jom baca info mengenai suntikan epidural semasa proses kelahiran ini.

Apakah itu Suntikan Epidural

Suntikan Epidural ini adalah salah satu cara untuk menghilangkan kesakitan di bahagian tertentu badan semasa proses kelahiran. Dengan kaedah menyuntik ke saraf di bahagian tulang belakang bawah bagi membolehkan ibu merasa kebas sepanjang proses melahirkan anak.


Kebaikan Suntikan Epidural

  1. Mengurangkan ketidakselesaan semasa sakit kontraksi bersalin.
  2. Membenarkan ibu untuk berehat jika proses kelahiran bayi berpanjangan
  3. Epidural membolehkan ibu kekal sedar dan masih mempunyai tenaga untuk meneran dalam proses bersalin.
  4. Jika ibu melahirkan anak secara pembedahan, bius epidural membolehkan anda berjaga dan memberikan kelegaan keakitan yang berkesan semasa pemulihan.
  5. Epidural membuatkan ibu lebih rileks saat melahirkan, mengurangkan keletihan, keresahan, dan beri kekuatan untuk proses kelahiran bayi.

Keburukan dan Kesan Suntikan Epidural

  1. Tekanan darah boleh turun secara tiba-tiba semasa proses kelahiran.
  2. Ibu berkemungkinan akan alami sakit kepala yang teruk akibat kebocoran cecair tulang belakang.
  3. Kadar denyutan jantung ibu mungkin berubah
  4. Berkemungkinan ibu lebih sukar untuk meneran
  5. Kerosakan saraf kekal kemungkinan boleh berlaku.
Kebanyakkan yang kita selalu dengar adalah kesan buruk je pasal suntikan epidural ni. Namun ada juga kisah-kisah kebaikan yang jarang didengar. Saudara saya sendiri pernah berkongsi, mungkin akibat daripada dia mengambil suntikan epidural semasa bersalin sekarang dia terasa sakit di bahagian pinggang.

Macam mana nak hilangkan sakit pinggang kena suntik epidural?

Hah..itulah yang saya nak kongsikan dengan anda semua, pengalaman seorang ibu ini yang mengalami masalah sakit belakang berpanjangan akibat kesan suntikan epidural itu. Tetapi, alhamdulillah selepas ikhtiar dengan mengambil cecair vivix selama dua minggu, sakit itu rasa hilang serta merta dan lebih selesa bangun menyusu pada waktu malam.



Alhamdulillah. Syukur!
Setelah amalkan vivix, sakit belakang akibat epidural hilang. Jadi, saya ingin mengesyorkan pada anda jika mengalami masalah yang sama atau hampir serupa, cubalah dulu ikhtiar dengan vivix sebelum lakukan ikhtiar yang lebih tinggi kos nya.

untuk tempahan dan konsultasi, whatsapp 012-9362692 :)




Saturday, 21 May 2016

Wow! Jus Anggur Special Ini Boleh Buat Anda Kurus.

Hati meronta-ronta nak kurus, tapi maklumlah jenis malas nak senam bagai. Jadi niat untuk kuruish hanya tinggal niat. Haha! Itu biasakan...

Anda serius nak kurus, langsing dan berat badan idaman?

Okay, saya nak kongsikan dengan anda tentang kehebatan dan keberkesanan vivix dalam membantu menurunkan berat badan dengan proses yang sihat iaitu melalui detox badan terlebih dahulu.

Bagaimana Vivix Bantu Dalam Turunkan Berat Badan



  • Kandungan Vivix daripada tumbuhan botanik yang kaya dengan Resveratrol sangat membantu dalam proses anda lebih kurus.
  • Resveratrol meningkatkan tahap kolestrol baik dan melindungi dari kerosakan arteri sekaligus menjaga kesihatan jantung.
  • Resveratrol memberi kesan dalam pengurangan lemak badan.
  • Resveratrol membantu pengurangan, pengumpulan dan penghalang sintesis lemak dan seterusnya meningkatkan pengoksidan asid lemak kerana Resveratrol membantu meningkatkan pengaliran darah yang membawa oksigen ke seluruh badan iaitu pembakaran lemak.
  • Resveratrol membantu rasa lebih kenyang yang berpanjangan sekaligus dapat mengurangkan keghairahan anda melihat makanan yang lazat depan mata..hihi



Friday, 20 May 2016

Nak Tahu Macam Mana Surirumah Boleh Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Seharian Uruskan Rumahtangga?

Entry hari ini bersifat santai-santai je yer anda semua, bukan sebab kekeringan idea tapi terlampau banyak aktiviti maka terpaksa berkejar-kejar untuk menulis entry kehebatan vivix shaklee ni. Maklumlah kalau tak berkongsi info, pasti anda tercari-cari kan khasiat vivix, kebaikan dan manfaat vivix, bahan dan kandungan dalam vivix serta beribu testimoni vivix.



Selain rutin biasa sebagai seorang surirumah bekerjaya dan bergaji shaklee, ibu dan juga isteri mestilah penat kan. Berkejar sana-sini, segala perkara nak diuruskan dari carikan spender untuk anak-anak sampailah nak tidurkan anak, belum lagi hantar dan ambil anak di sekolah.

Fuh! Penat wehhh...siapalah kata jadi surirumah tu tak penat memang nak kena ni... hehe

Sekarang, sejak konsisten dengan cecair merah penuh berkhasiat ni rasa lain macam. Walau ada rasa letih tapi tetap cergas bertenaga wehhh. Serius tak tipu.

"Mitokondria adalah pusat tenaga sel. Vivix berupaya meningkatkan mitokondria badan. Bila mitokondia bertambah badan jadi cergas tenaga pun jadi luarbiasa"




Nak kekal Cergas seperti saya?
Mehhh whatsapp 012-9362692 untuk tempahan dan konsultasi

Thursday, 19 May 2016

Lancarkan Period dan Haid Tidak Teratur, Rahsia Kandungan Cecair Vivix Super Power!



Period (haid) lancar selepas amalkan vivix

Wednesday, 18 May 2016

Rahsia Ayah Sihat Selepas Berpuluh Tahun Menghidap Gout

Lelaki Perlu Jaga Kesihatan Agar Tidak Kena Gout! Info Gout dan Rawatan Pencegahan

Gout. Cikgu sekolah rendah saya dulu ada masalah gout. Tapi waktu tu saya tidak tahu pon apa itu penyakit gout. Maklumlah masih kanak-kanak. Hehe. Bila dah melangkah alam sekolah menengah, ayah kawan baik saya ada juga masalah gout. Time ni saya baru 'tersedar' sikit macam mana sakit gout tu.. 

Okay, saya bukan nak bercerita pasal kisah mereka ini. Tetapi saya nak berkongsi info dan cara nak mengelakan dan mengatasi penyakit gout dengan anda semua. Sebelum tu, kalau baik hati tolonglah sedekahkan al-fatihah buat arwah cikgu saya, Jamil Bin Ahmad, arwah kawan baik saya Noor Fadhilah dan ayahnya.


Apa itu Gout?

Penyakit Gout adalah disebabkan oleh asid urik yang berlebihan dalam badan. Asid urik ini merupakan bahan kumuh yang berasal dari sejenis protein dipanggil purin.

Bagi pengidap gout, asid urik yang telah berlebihan tidak dibuang dan berkumpul dalam sendi. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di sendi lain seperti belakang kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.

Gout boleh menyebabkan:
  • kesakitan
  • bengkak
  • kemerahan
  • panas pada tempat bengkak


Siapakah Yang Berisiko Hidap Gout

  • ada keturunan yang mempunyai sakit gout
  • lelaki
  • berat badan berlebihan
  • mengambil alkohol
  • banyak ambil makanan bersumber purin
  • penggunaan ubat-ubatan seperti aspirin dan diutretic


Tuesday, 17 May 2016

Kakak Anak 5 Ini Berkongsi Rahsia Wajah Cantik Putih Berseri Persis Anak Dara

Testimoni Vivix Shaklee: Kulit halus, tiada kedutan dan berseri macam baru selepas ber'facial'

Ada kalanya, wanita muda yang lebih nampak berusia dari wanita yang lebih berusia. Betul tak? Pernah nampak situasi seperti ini, atau anda salah seorang yang sedang mengalaminya?

Apa usaha anda untuk kembalikan keremajaan kulit? Atau anda selesa dengan masalah kulit kusam, kulit berjeragat, kedutan kulit dan liang pori besar.

Jika anda inginkan mencari penyelesaian ke atas semua masalah kulit ini, saya ingin kongi dan mengesyorkan pada anda semua terutama kaum wanita agar mencuba supplemen vivix dan kolagen shaklee ini.


Kenapa Perlu Pilih Vivix Shaklee dan bukannya yang lain?


Nak tahu kenapa? Sebab yang mudah saja, ia memang telah dikaji oleh saintis tentang kandungan vivix shaklee yang kaya dengan resveratrol.




Apa salahnya melabur sedikit untuk kecantikan diri sendiri kan. Sayangi diri anda :)
Untuk tempahan dan pertanyaan boleh whatsapp :
012-9362692 (sha)

Monday, 16 May 2016

Suami Gembira Isteri Bebas Darah Tinggi Yang Kronik Setelah Amal Cecair Vivix

Bagaimana Resveratrol dalam vivix membantu pesakit darah tinggi


"Resveratrol helps reduce inflamation, prevents the oxidation of LDL "bad" cholesterol and makes it more difficult for platelets to stick together and form the clots that can lead to a heart attack"


Testimoni Vivix Pesakit Darah Tinggi

"Saya syorkan kat semua customer saya supaya ambil vivix bagi yang ada darah tinggi, berbaloi walaupun mahal. Wife saya ada darah tinggi kronik, sejak consume vivix alhamdulillah dah takda rasa pening lagi sekarang. Kalau naik tangga pun dah tak mengah macam dulu and dah 2 bulan dia tak ambil ubat doktor specialist. Satu yang agak menggembirakan hati saya bila dia dapat melepaskan dari ubat hospital. Its up to you all. Kita hanya ikhtiar dan tawakal selebihnya kuasa Allah"



Sunday, 15 May 2016

Seksanya Jika Bentan Waktu Berpantang! Ibu Muda Jangan Ambil Mudah.

Ramai ibu-ibu muda memandang remeh soal berpantang selepas melahirkan. Ada juga yang keluar membeli-belah di shopping mall dengan membawa bayi yang masih merah. WOW! 

Tidak takutkah jika ibu jari tersepak sesuatu atau tidak terfikirkah bahawa bayi yang telah dilahirkan itu masih lemah dan telah diusung ke tempat awam. Wowww !

Walaupun kita ibubapa moden di zaman canggih ini, bukan bermakna cara pantang selepas bersalin juga harus berubah 360 darjah.



Apa itu Bentan?

Bentan bermaksud sakit semula setelah sembuh semasa proses rawatan selepas bersalin. Maksudnya, jika ibu tidak menjaga diri ketika tempoh rawatan, dia berisiko untuk mengalami sakit semula atau bentan. Ada ibu mengalaminya pada penghujung tempoh berpantang atau selepas selesai melalui pantang.


Tanda dan Sebab Bentan :

  • Mengambil makanan sejuk atau terlanggar benda keras.
Akibatnya badan berasa sejuk dan seperti hendak pitam. Ia berlaku kerana dalaman badan ibu masih belum sembuh sepenuhnya.

Sekiranya mengalami keadaan ini, sukar untuk ibu sihat dengan segera. Ada yang mengalaminya berminggu-minggu bahkan ada yang sampai berbulan sebelum kembali sembuh.

Jenis Bentan :

  1. Bentan urat

    Badan menjadilemah seperti demam, bisa-bisa urat dan sendi badan seperti lutut menggigil kesejukan walaupun pada waktu tengah hari, seluruh otot badan tegang dan kejang. Ia berlaku apabila ibu terlalu aktif melakukan kerja rumah atau aktiviti fizikal lasak. Rawatan bertangas atau wap herba mampu melegakan keadaan ini.

  2. Bentan urat peranakan/ urat rahim

    Sakit dibahagian ari-ari yang sederhana atau terlampau sakit sehingga mengakibatkan tumpah darah. Ia boleh berlaku sekiranya ibu mengangkat objek berat, tersepak ibu jari kaki atau terjatuh terduduk atau terhempas yang boleh menyebabkan bentan urat peranakan.

  3. Bentan urat besar (pinggang)

    Urat besar ialah urat buluh rahim yang melalui bahagian pinggul dan menyebabkan rasa lenguh dan sakit di atas bahagian belakang. Biasanya ia terjadi kepada ibu yang bersalin secara pembedahan Caeserean. Kadang kala kesakitan di bahagian pinggang dan tumit yang serius sehingga ibu jalan berdingkit-dingkit.

Cara Mengelakkan Ibu Terkena Bentan :

  1. Banyakkan berehat

    Selepas bersalin, ibu perlu banyak berehat, jangan terlalu aktif membuat kerja rumah atau mengangkat objek berat termask memandikan bayi. Minta bantuan daripada suami atau penjaga lain untuk membantu.

  2. Elak jangkitan kuman

    Ibu selepas bersalin mudah mendapat jangkitan kuman pada bahagian peranakan, rahim, saluran atau pundi kencing. Oleh itu jaga kebersihan diri anda untuk mengelakkan jangkitan kuman.

  3. Jaga pemakanan

    Pemakanan turut mempengaruhi masalah bentan. Oleh itu pastikan ibu mengamalkan pemakanan sihat dan berkhasiat khusus untuk ibu berpantang.

    Antara makanan bersifat sejuk dan boleh menyebabkan wujud angin dalam perut yang mesti dielakkan seperti kangkung, kacang panjang, labu air, kubis, terung, nangka muda.

Supplemen yang sesuai jika alami Bentan :

Sekiranya anda alami bentan ketika berpantang, saya syorkan agar anda mencuba vivix dan ostematrix shaklee untuk mengatasi bentan sekiranya berulang lagi dan boleh ambil sebagai pencegahan untuk mengelakan bentan.

Kedua-dua kombinasi supplemen ini, insyaallah dapat membantu masalah bentan dikalangan ibu sewaktu berpantang.

Anda mungkin akan kata saya hanya ingin lariskan produk. Jika itu tanggapan anda pada saya, anda salah! Saya hanya ingin membantu kerana saya juga wanita yang biasa rasa seksanya jika terkena bentan ya.

Tak percaya vivix dan ostematrix membantu atasi bentan? Lihat testimoni ini :

"Ada satu malam tu saya dah sakit sengal-sengal badan, second time kalau tak silap saya..
Malam tu saya try ambil vivix dan ostematrix,
esoknya hilang yang bentan tu.
Mula-mula macam ye ke sebab vivix dan ostematrix...tapi bila kali ketiga kena dan saya ambil lagi cara yang sama.. memang hilang bentan tu..
Saya yakin laa sebab vivix dan ostematrix jugak sebab semalam kena dekat pinggang lagi dan tangan, pastu saya terlelap susu baby tak ingat nak makan vivix dan ostematrix tu, terjaga anak nak susu baru teringat... Bangun ambil vivix dan ostematrix pastu susu baby tertidur balik, pagi ni bangun memang rasa fresh badan tak rasa sengal-sengal tu lagi.
Semuanya dengan izin Allah jua."


Ibu-ibu yang tengah mengandung tu, jangan lupa dapatkan sebotol vivix tau
persediaan untuk berpantang nanti.

Para suami pon boleh hadiahkan vivix ni untuk isteri tercinta yang telah bertarung nyawa lahirkan zuriat untuk anda :)

Apa-apa pun jangan kita berlokek untuk kesihatan diri sendiri.

Hubungi saya, 
Sha 012-9362692 untuk tempahan dan pertanyaan.






Saturday, 14 May 2016

Syukur! Fibroid Mengecil Setelah Amalkan Vivix Selama 2 Minggu

Testimoni Pesakit Fibroid, Doktor Kata OK Selepas 2 Minggu Konsisten Vivix


Doc kata fibroid dia membesar jadi 7cm, dia ambik vivix. Konsisten dalam masa 2 minggu lebih sebelum check up semula & doc sahkan fibroid mengecil jadi 3cm.


nak order vivix, whatsapp 012-9362692 untuk tempahan dan konsultasi :)

Friday, 13 May 2016

Pesakit Nephrotic Syndrome, Penapis Buah Pinggang Bocor Tidak Perlu Rawatan Biopsi Setelah Amalkan Minuman Botanik Vivix

Anda pernah dengar tentang Nephrotic Syndrome atau bahasa yang lebih mudah difahami ialah penapis buah pinggang bocor?

Biasanya kalau perkara tersebut tidak ada kena mengena dengan diri atau keluarga, pasti kita kurang ambil peduli dan ambil tahu kan. 

Jom saya kongsikan sedikit info dan maklumat yang perlu kita tahu tentang Nephrotic Syndrome

Apakah Nephrotic Syndrome?

Mengikut dari Doktor Azwan, Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pinggang, berfungsi untuk yang menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.

vivix bantu sakit penapis buah pinggang bocor

Bagi pesakit nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis buah pinggang ini telah rosak, menyebabkan lebih daripada 3 gram protein akan terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari. Ini dipanggil Proteinuria, yang menyebabkan badan kita kehilangan banyak protein.

Inilah yang dipanggil penyakit buah pinggang bocor (Nephrotic Syndrome)

Apakah Penyebab Penapis Buah Pinggang Bocor?


Nephrotic Syndrome lebih banyak berlaku di kalangan kanak-kanak berbeanding orang dewasa. Penyebab kerosakan glomeruli pada pesakit Nephrotic Syndrome kebanyakannya tidak ketahui. Namun ada juga beberapa punca seperti:
  • Jangkitan kuman dalam darah Syphilis
  • Penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus)
  • Penyakit darah sejak lahir seperti Sickle Cell Disease
  • Kencing manis (diabetis)

Tanda-tanda dan Simptom Penapis Buah Pinggang Bocor

Pesakit Nephrotic Syndrome biasanya mengalami gejala seperti berikut:
  • Lemah dan tidak bermaya
  • Air kencing menjadi berbuih-buih
  • Mata dan muka kelihatan bengkak di waktu pagi, selepas bangun tidur
  • Kaki kelihatan bengkak di waktu petang, akibat berdiri
  • Perut kembung, sakit perut dan cirit-birit.

Kaedah Rawatan Buah Pinggang Bocor

Selepas disahkan oleh doktor bahawa anda mempunyai masalah Nephrotic Syndrome, kebiasaanya ubat steroid prednisolone akan diberikan mengikut berat badan sehingga tiada lagi protein di dalam air kencing.

Selain steroid,pelbagai rawatan berbeza diberikan mengikut jenis Nephrotic Syndrome, antaranya biopsi. Di mana sampel tisu buah pinggang akan di ambil untuk menentukan jenis-jenis Nephrotic Syndrome yang anda hidapi.

Supplemen untuk Penapis Buah Pinggang Bocor


Sekiranya anda memilih untuk mencuba supplemen shaklee sebagai salah satu alternatif tambahan untuk membantu mengatasi kesakitan dan penyembuhan penyakit buah pinggang bocor yang dialami, saya menyarankan agar mencuba Vivix Shaklee setiap hari dengan konsisten.

Vivix adalah supplemen yang tinggi antioksidan dan resveratrol, terbukti secara klinikal yang boleh membaikpulih sehingga ke peringkat sel DNA.

Antara testimoni pesakit Nephrotic Syndrome yang telah mengamalkan Vivix Shaklee selama sebulan:

Testimoni Vivix dari Pesakit Buah Pinggang Bocor


Macam mana nak dapatkan VIVIX?

whatsapp sis 012-9362692 untuk pembelian dan konsultasi ya ^_^


Thursday, 12 May 2016

10 Punca Haid Tidak Teratur. Wanita Jangan Pandang Remeh!




Punca period tak datang selalunya adalah disebabkan kehamilan. Orang pregnant dalam situasi normal tak akan alami haid hingga habis tempoh pregnancy. Melainkan kalau ada masalah semasa mengandung, pendarahan boleh berlaku. Ibu yang menyusukan anak juga walaupun tak semua, tapi ramai ibu yang tak datang period sepanjang tempoh breastfeeding. Ini juga selalunya adalah normal.
Tapi selain daripada 2 sebab di atas, ada banyak punca kenapa masalah haid tak teratur ni berlaku. Ada yang serius dan ada yang tak. Ada yang perlu dirawat dengan rawatan pakar perubatan. Ada juga yang boleh diperbaiki dengan sedikit pertolongan ubat atau nutrien tertentu ataupun hanya dengan mengubah gaya hidup ke arah lebih baik. Sampaikan untuk beberapa tempoh masa, masalah boleh hilang dengan sendirinya.
Tapi apa punca-puncanya ya yang menyebabkan period tak stabil ni?
1. Penambahan berat badan secara mendadak ataupun penurunan berat badan secara mendadak. Obesiti juga boleh menyumbang kepada masalah menstruasi/ haid.
2. Penyakit gangguan pemakanan seperti Anorexia Nervosa atau Bulimia Nervosa.
3. Pertambahan rutin senaman. Sangat selalu berlaku dikalangan atlit sukan.
4. Tekanan emosi disebabkan masalah peribadi dan sebagainya.
5. Kesakitan atau mengalami penyakit seperti kanser.
6. Perjalanan jauh. Terutamanya yang memakan masa panjang, perlu menghadapi perubahan persekitaran yang mendadak, perubahan zon waktu dan sebagainya.
7. Pengambilan ubat contohnya pil perancang kehamilan yang boleh sebabkan period jadi sedikit, jarang-jarang, lebih kerap, haid tak hadir ataupun langsung tak datang.
8. Masalah hormon. Ini menyebabkan hormon yang mengawal kitaran haid terjejas.
9. Penggunaan dadah terlarang.
10. Masalah pada organ pelvik seperti imperforate hymen (tiada lubang bukaan faraj yang menyebabkan haid tidak dapat keluar), polycystic ovary syndrome ataupun PCOS (masalah ketidakstabilan hormon yang mengganggu ovulasi), Asherman’s syndrome (masalah pada dinding uterus) ataupun uterine fibroid (ketumbuhan dalam rahim).

Period tak teratur sebabkan emosi tak stabil
Irregular period boleh sebabkan mood swing!

Wednesday, 11 May 2016

Rawat Masalah Kulit Wajah Tanpa Rawatan Menakutkan

Tanpa Rawatan "Blood Facial" atau "Vampire Facial" Pon Kulit Boleh Cantik Hanya Dengan Tumbuhan Botanical dalam Vivix!


Seiring dengan kemajuan teknologi, dunia kecantikan juga berubah. Ditambah pula dengan pelbagai jenis rawatan yang ada di pasaran membuatkan hati anda sukar untuk memilih mana yang terbaik dan sesuai untuk diri anda.

Kini, terdapat satu lagi rawatan wajah untuk kekal cantik, awet muda, kulit lembap dan mencerahkan dengan plasma darah atau dikenali dengan Platelet Rich Plasma (PRP). Perawatan wajah ini memang terkenal bagi selebriti dan artis yang ingin kekal cantik.  Kim Kardashia adalah antara selebriti yang mendapatkan rawatan seperti ini.

Memangg betul la beauty is pain >_<
Tengok macam seksa je tanggung sakit 'sikit' tu..huhu


Teknik Platelet Rich Plasma (PRP) yang juga dikenali sebagai "Vampire Filler" dan "Vampire Treatment Facial" ini semakin mendapat tempat dalam dunia perubatan kecantikan. Rawatan ini hanya boleh dilakukan oleh doktor dan pakar bertauliah sahaja. Bukan sebarangan orang yang boleh buat, nanti lain jadinya..hehe

Bagi saya, rawatan wajah macam ini agak menyeramkan walaupun ianya menggunakan darah individu yang mendapatkan rawatan itu sendiri. Tak sanggup rasanya, boleh mabuk darah pulak tiba-tiba. Huhu. 

Ditambah pula dengan kos setiap kali rawatan yang saya anggarkan mencecah ratusan ringgit per sessi. Biarlah saya amalkan sesuatu yang lebih selamat dan tidak perlu suntik atau sapu darah di muka.

Dengan kos kurang daripada lima ratus ringgit sebulan, saya boleh buat sendiri facial dan masker dirumah. Selain itu saya juga boleh amalkan minum satu sudu setiap hari untuk dapatkan kulit cantik, bebas jerawat dan jeragat, kulit lembap, sihat dan berseri-seri. Apa lagi kalau bukan VIVIX SUPER TONIK saya yang mempunyai pelbagai khasiat dan manfaat. Ini terbukti dengan kajian ya.

BUKAN Darah ya. Sapu vivix yang mengandungi
anggur muscadine, purple carrot, elderbery dan polygonum.
100% SEMULAJADI

STEP mudah kulit cantik tanpa kaedah "VAMPIRE TREATMENT"
Lihatlah HASIL SELEPASNYA ^_^

Jom cantik dari dalam. Dapatkan VIVIX dengan kandungan 100% botanik sekarang.
whatsapp 012-9362692

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...