SUPER HOT BULAN INI...

♥Followers♥

Wednesday, 29 October 2014

Atasi Masalah Perut Buncit

Perut buncit bukan sahaja mendatangkan masalah kepada lelaki sahaja, wanita juga turut mengalami masalah perut buncit ini. Lazimnya, wanita yang mengalami masalah begini adalah disebabkan oleh faktor selepas melahirkan atau mungkin juga disebabkakn boleh kurangkan menjaga pemakanan dan amalkan gaya hidup kurang sihat seperti mengambil alkohol atau tidak bersenam.

Lelaki selepas berkahwin kebiasaannya kita akan mula lihat perubahan paling ketara adalah perut yang semakin membulat. Tak percaya? cuba lihat gambar kahwin anda dan suami dengan gambar terbaru sekarang. Kalau yang belum berkahwin tu, buat pemerhatian sendiri je la yer..hehe.


Sedikit perkongsian mengenai tips dan petua dalam mengempiskan perut buncit sesuai untuk semua, sama ada yang sudah berkahwin atau pun belum, lelaki mahupun wanita. Semua boleh amalkan tips dan petua kempiskan perut ini.

Tips Atasi Masalah Perut Buncit

  • Elakkan makanan ringan
  • Berhenti makan lewat malam
  • Kurangkan minuman bersoda atau bergula
  • Pilih menu makanan yang betul
  • Lakukan senaman seperti sit-up, 10-20 kali sehari
  • Banyak minum air masak
  • Makan dalam pinggan kecil dengan kuantiti sedikit

Selain amalkan tips diatas ini dan konsisten dengannya, anda juga boleh amalkan petua tradisional dalam mengempiskan perut buncit. Amalan ini memang saya sendiri amalkan sepanjang tempoh berpantang, memang berkesan untuk saya. Anda pon boleh mencubanya sendiri dirumah.

Petua Tradisional Kempiskan Perut Buncit

Sapukan kapur dan limau nipis di sekitar perut.




Tuesday, 28 October 2014

Selamatkah Maltodextrin Untuk Anak Anda?

Kandungan Mealshake Shaklee

MALTODEXTRIN atau maltodektrin adalah serbuk putih seing digunakan dalam makanan yang diproses sebagai pemekat atau pengisi kerana ia amat mudah diperolehi, malah dalam farmaseutikal ia digunakan sebagai ejen mengikat. Maltodextrin merupakan sejenis karbohidrat yang mudah dihadam dan diperbuat daripada beras, jagung atau kentang. Ianya juga boleh diperolehi daripada barli atau gandum.

Serbuk putih ini boleh didapati didalam buah-buahan dalam tin, makanan ringan, bijiran, pencuci mulut, puding segera, sos dan kuah salad. Selain itu, maltodextrin juga sering digunakan dalam kombinasi dengan bahan tambahan dan rempah lain untuk membentuk lapisan kering sedap atau manis untuk makanan snek goreng seperti kerepek jagung, kentang atau lain-lain. Pengusaha makanan menggunakan maltoxtrin atau serbuk putih ini sebagai pengganti gula seperti Splenda atau Sama, selain mengandungi kurang kalori berbanding gula. 

Bahan ini dianggap sebagai polisakarida, yang layak sebagai pemanis alternatif kepada sukrosa atau fruktosa. Oleh itu, tidak hairanlah maltodextrin ada dalam kandungan mealshake shaklee kerana menggantikan gula yang mana kandungan kalorinya lebih tinggi dan ianya diproses dari sumber semulajadi seperti jagung, beras dan kentang dan bukanlah daripada bahan kimia merbahaya. Ia biasanya digunakan dalam jumlah yang kecil dan tidak memberi kesan besar dari segi jumlah protein, lemak, karbohidrat atau serat yang ditambah dalam makanan.

Sumber maltodextrin yang selamat

Menurut sumber, penulis yang mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang menyatakan bahawa jika produk berkenaan itu yang dihasilkan daripada jagung atau kentang yang ditanam di Amerika Syarikat atau Kanada, secara umumnya ianya adalah selamat untuk semua pengguna.

Manakala, maltodextrin yang berasaskan gandum yang biasanya diproses di negara-negara Asia, penggunaan adalah selamat namun tidak sesuai bagi mereka yang mengalami penyakit seliak (celiac disease). Juga pelbagai penyelidikan menyatakan pemanis alternatif dalam maltodextrin adalah selamat.

Mealshake Shaklee sesuai untuk diambil dari kanak-kanak sehingga ke warga emas. Ia adalah multivitamin dan multimineral dalam bentuk serbuk minuman yang membekalkan nutrisi perlu untuk keperluan tubuh badan.

Sumber:
http://www.fitsugar.com/What-Maltodextrin-293287
http://fitnessfortravel.com/is-maltodextrin-bad-for-you/
http://www.wisegeek.com/is-maltodextrin-unsafe.htm


Mealshake Shaklee sesuai untuk diambil dari kanak-kanak sehingga ke warga emas. Ia adalah multivitamin dan multimineral dalam bentuk serbuk minuman yang membekalkan nutrisi perlu untuk keperluan tubuh badan.

Anda mungkin berminat :





Nak Order? Klik kuat-kuat:


 Saya Nak Order Mealshakes Shaklee

Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
Pengedar Sah Shaklee Changlun-Jitra (Kubang Pasu)

sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com


COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease


Sunday, 26 October 2014

Kenapa Perlu Memilih Kalsium Shaklee


Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Nutrien yang dinyatakan ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.




Manfaat kandungan osteomatrix shaklee

OsteMatrix Shaklee

Vitamin D : Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

Magnesium : Ini adalah ion positif no.2 penting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkab formulasu batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Zinc, boron, manganes, kuprum : Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

OsteMatrix Shaklee
ostematrix shaklee kalsium lengkap vitamin D magnesium


 Saya Nak Order Ostematrix shaklee


--------------------------------------------------------------------------------------------------
Anda ingin membeli produk ini pada harga yang lebih jimat 
dan nikmati diskaun sehingga 20% ?
Daftarlah sebagai ahli shaklee sekarang!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hubungi saya untuk khidmat nasihat dan tempahan produk:

SHA | 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com
Instagram : @Vitamin_Station

COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease

Saturday, 25 October 2014

Resepi Bancuhan Sedap Mealshake

Kebetulan sekarang tengah promosi Mealshake, jadi saya ingin berkongsi pada anda semua tentang cara bancuhan mealshake yang sedap. Sebenarnya resepi bancuhan ini, seorang sahabat shaklee saya telah bertanyakan kepada seorang staff shaklee yang bertugas untuk menyediakan minuman berkhasiat itu sewaktu Perasmian HQ Shaklee yang baru di Sunway Pinnaples.

Pada mulanya, saya juga bukanlah seorang penggemar plain mealshake. Kebiasaannya saya akan campurkan mealshake dengan ESP atau minuman kegemaran saya seperti susu, milo, horlick dan sebagainya. Disebabkan saya terbaca tentang perkongsian resepi sedap ini membuatkan saya turut terpanggil untuk berkongsi dengan anda semua.


Rahsia bancuhan Mealshake yang sedap :
  • 30oz air masak (hampir 1 liter)
  • 5-6 scoop Mealshake (guna scoop cinch)
  • Kemudian blend menggunakan blender.
  • Lepas blend, tambahkan beberapa ais kiub.

Mudah dan senangkan untuk sediakan minuman mealshake ni.
Selamat mencuba semua, resepi sedap lagi berkhasiat.





Nak Order? Klik kuat-kuat:


 Saya Nak Order Mealshakes Shaklee

Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
Pengedar Sah Shaklee Changlun-Jitra (Kubang Pasu)

sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com


COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease

Thursday, 23 October 2014

Kenapa Saya Memilih Bisnes Shaklee

Saya mula mendaftar sebagai ahli shaklee pada penghujung tahun 2012, sebulan selepas serius menggunakan produk shaklee. Pada mulanya saya mendaftar hanya sebab saya berpuas hati dengan produk shaklee dan ingin mengamalkan sendiri sahaja. Namun, selepas saya bersalinkan Baby Rayy dan ketika tempoh berpantang saya mula berkongsi tentang produk shaklee dengan rakan-rakan dan saudara terdekat.

Pada mulanya, ramai kawan-kawan yang bertanya tentang set bersalin yang saya guna sewaktu berpantang. Kemudian saya mula sharing secara online. Yer, saya buat secara online sahaja kerana saya sangat pemalu walaupun saya dalam bidang marketing. Dan kebanyakan master dan jutawan yang dilahirkkan dari Shaklee ini hanya menggunakan online sahaja. Buktinya hari ini, Shaklee sudah menjadi FENOMENA!

Kenapa Saya Pilih Shaklee


1) Seronok dengan kesan efek produk

Produk Shaklee yang saya amalkan adalah Vitamin C, B-Complex dan ESP untuk kecantikan, sewaktu mengandung terasa kulit tak berseri ditambah pula dengan perubahan hormon menyebabkan jerawat naik. Tapi bila saya mula amalkan, bukan sahaja rasa jerawat semakin berkurang tetapi rasa badan rasa bertenaga juga. Kemudian saya tambah order lagi, ambil set ibu mengandung untuk mengurangkan alahan mengandung dan untuk membekalkan nutrisi yang diperlukan secukupnya untuk ibu hamil dan kandungan,

Mulanya, rasa macam banyaknya kena ambil, tapi bila dapat tahu pengambilan yang betul, tak susah pon sebenarnya. Itu pentingnya memilih penjual yang boleh guide kita, bukan sekadar hanya nak untung sahaja.

2) Vitamin yang pelbagai

Produk Shaklee tidak terhad kepada pelbagai jenis vitamin sahaja, tetapi ada juga produk lain antaranya Set Get Clean untuk rumah, Nutriwhite & Enfuselle untuk penjagaan kulit dari luar dan juga rangkaian penjagaan rambut, Set ProSante.

3) Shaklee yang menjanjikan produknya sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi

Sesuai dengan tagline syarikat Shaklee, setiap produknya selamat, berkesan dan semulajadi. Mereka menjalankan beribu ujian sebelum mengeluarkan produk tersebut dan setiap kandungan di ekstrak dari tumbuhan semulajadi. Menariknya, setiap botol supplemen Shaklee tiada gel silica di dalamnya, berbeza dengan supplemen lain yang ada di pasaran!

4) Bukan produk bermusim

Jika anda lihat sekarang, produk-produk baru yang ada dipasaran bagaikan pisang goreng panas dikala hujan lebat. Permintaan terhadap produk kesihatan semakin banyak, ramai usahawan mengeluarkan produk mereka sendiri. Tetapi setelah beberapa bulan, produk tersebut akan senyap dan mungkin terus lenyap. Ini berlainan sama sekali dengan produk shaklee yang telah hampir 100 tahun dalam pasaran dan masih utuh sehingga sekarang!

5) Peluang bekerja dari rumah

Bisnes Shaklee boleh dilakukan secara part-time atau full time dan boleh dijalankan dari rumah sahaja sambil jaga anak-anak sendiri. Apa yang penting cuma perlukan kekuatan dan keazaman diri anda sendiri selain dari internet dan komputer atau telefon pintar.

6) Bisnes yang fleksibel dan punyai kebebasan masa

Ramai ibu yang bekerjaya tetap, berjinak-jinak dalam bisnes shaklee sehinggakan ada yang membuat keputusan untuk berhenti setelah mencapai suatu target dalam diri mereka. Kita semua inginkan pekerjaan yang lebih fleksibel dan mempunyai ruang masa bersama dengan keluarga dan anak-anak. Sememangnya bisnes shaklee adalah pilihan tepat untuk anda bergelar WAHM!

7) Pelan pemasaran yang adil dan patuh syariah

Dalam Shaklee, semua pengedar berhak mendapat bonus setimpal dengan usaha mereka. Tiada istilah Upline goyang kaki! Anda sendiri boleh tentukan berapa nilai angka bonus yang anda mahukan. Selain dari bonus tunai, ada peluang juga untuk mendapat percutian 7 bintang PERCUMA! Paling penting, bisnes Shaklee ialah MLM patuh syariah dan adil.

We sign our own cheque!

8)Bisnes Shaklee, Bisnes Bermentor

Ya. Disini sangat penting dalam memilih team yang anda ingin masuk itu, sama ada mentor atau upline anda boleh membimbing anda secara serius atau sambil lewa. Anda bukan sahaja diberikan info tentang produk shaklee tetapi ia juga meliputi pemasaran bisnes dan turut ditekan dengan amalan kerohanian. 

Wednesday, 22 October 2014

Rawat Kulit Dengan Vitamin B Complex Shaklee

Kebiasaannya, untuk mendapatkan kulit wajah cantik berseri kita seringkali mendengar supaya amalkan Vitamin C, Vitamin E dan Kolagen. Tetapi jangan anda tak tahu, sebenarnya Vitamin B juga memainkan peranan penting dalam kecantikan diri khususnya. 


vitamin b complex shaklee


Apakah kaitan Vitamin B Complex untuk kulit yang cantik?


1) Anti Stress

Hah..kalau memanjang kerjanya asyik tekanan je muka pon mula berkerut-kerut, dah tu macam manalah nak dapat kulit cantik berseri kan. Jadinya, dengan hanya amalan B Complex Shaklee sehari sebiji inshaallah dapat menghindarkan masalah stress yang dihidapi oleh anda sama ada di rumah atau di tempat kerja. Bila kurang stress, jerawat pon semakin berkurang la nak muncul. Sebab salah satu punca jerawat adalah disebabkan oleh stress (tekanan).

2) Melancarkan peredaran darah

Perjalanan darah yang lancar membantu menaikan seri dan membuatkan wajah kita kelihatan lebih muda. Tanpa kita sedar sebenarnya, kadang kala tubuh badan mengalami masalah dalam kelancaran peredaran darah. Oleh itu, dengan pengambilan Vitamin B Complex Shaklee yang mengandungi kesemua jenis Vitamin B antaranya, vitamin B1, B2, B3, B6, B12 dan termasuklah folate (asid folik) dapat membantu melancarkan peredaran darah.

Jika anda pernah pergi ke pusat rawatan wajah atau spa, semestinya diakhiri dengan sedikit urutan di wajah ianya adalah untuk bantu lancarkan peredaran darah.

3) Membantu melindungi kulit dari pancaran matahari
Kulit muka yang banyak terdedah kepada sinar matahari terlalu banyak boleh membuatkan kulit wajah kelihatan kusam dan punca terjadinya pigmentasi dan masalah jeragat berlaku.


Testimoni pengguna B Complex Shaklee :

Pengguna ini baru saja menggunakan B Complex shaklee, dan kesannya muka sudah tidak dihinggapi masalah jerawat. Malah berpuas hati dan ingin mengamalkan ESP Shaklee pula untuk kurus !



Nak order?
Klik kuat-kuat!


 Saya Nak Order B Complex Shaklee

Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kubang Pasu!
(UUM-Sintok, Changlun, Jitra)

sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com
Instagram: @Vitamin_Station


COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease

Tuesday, 21 October 2014

Langkah Mencegah dan Merawat Penyakit Kencing Manis


Penyakit kencing manis (Diabetis Mellitus) berlaku apabila hormon insulin yang dikeluarkan tidak mencukupi atau tidak berkesan. Ini menyebabkan glukosa yang terkumpul di dalam darah tidak dapat masuk ke dalam badan. Oleh itu, glukosa akan terkumpul dengan sangat banyak di dalam darah dan akhirnya melimpah ke dalam air kencing. Keadaan ini akan menyebabkan badan kekurangan tenaga, walaupun paras glukosa di dalam darah sangat tinggi.

Shaklee mempunyai minuman tonik botani yang mempunyai kandungan RESVERATROL yang tinggi dan dikenali sebagai VIVIX.


VIVIX ini merupakan tonik anti penuaan yang merawat hingga ke tahap DNA dan mampu membantu mengurangkan komplikasi masalah penyakit kronik seperti kencing manis, strok, buah pinggang, masalah saraf, kanser dan sebagainya.

Bagaimana VIVIX Membantu Masalah Kencing Manis

Menurut sebuah artikel jurnal yang disiarkan didalam Modern Pharmaceutical Research 2009, Vol.2, No.4 yang bertajuk "Antihyperglycemic effect of resveratrol and its immune modulation", paras glukosa didalam darah berkurangan dengan signifikan berdasarkan dos resveratrol yang diberi. Malah penemuan kedua juga mendapati bahawa glukosa dalam darah berkurangan secara konsisten selama 2 jam.

credit : genkimomma.my

Testimoni Pengguna VIVIX Untuk Kencing Manis








Nak order?
Klik kuat-kuat!


 Saya Nak Order Vivix Shaklee


Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kubang Pasu!
(UUM-Sintok, Changlun, Jitra)
sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com
Instagram: @Vitamin_Station


COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease

Monday, 20 October 2014

Rahsia Tingkatkan Uniques Visitor Nuffnang

Sejak jadi blogger tegar ni, *ehh betul ke tegar ni :P , saya memang berazam untuk meningkatkan uniques visitor (uv) saya. Kalau dulu semput je tengok uniques visitor yang masuk ke blog Irsya Healthy House ni, tak capai 50 uv sehari pon macam payah je. Sedih kan :(

Tapi sejak join gerak gempur program Road To Italy dibawah empayar WAHMilion, memang ternyata banyak memberi perubahan pada bilangan visitor yang masuk ke blog saya saban hari. Macam yang anda boleh tengok sendiri seperti dalam gambar di bawah ini, ternyata berbeza kan.



Jika tengok gambar di atas ini, memang berbeza dengan gambar di bawah pula. Sepanjang minggu ini saya lihat perubahan besar bagaikan tsunami yang membadai blog kecilku ini dengan angka uniques visitor mula mencecah angka 100 uniques pada 13 Oktober dan mencecah angka 200 uniques pada 16 Oktober 2014.


Pada mulanya saya hanya target untuk mencapai 100 uniques visitor sahaja sehari, tetapi tak sangka boleh mencecah 200 uniques visitor pula. Syukur, alhamdulillah. Sekarang target saya untuk capai 500 uniques visitor pula sehari. Mampukah saya? Doakan saya yer kawan-kawan.

Mungkin nilai 100, 200 atau pun 500 uniques visitor sehari agak kecil jika dibandingkan dengan blog otai-otai blogger yang lain. Tapi apa pun saya rasa berbangga dengan pencapaian blog saya ini.


Sunday, 19 October 2014

Aktiviti Hujung Minggu

Bagi negeri yang mula bekerja pada hari Ahad, semua mula sibuk kembali kepada rutin asal, hantar anak ke sekolah, pergi kerja dan sebagainya. Namun aktiviti sebegini berbeza pula dengan negeri-negeri yang berehat pada hari Sabtu dan Ahad, masing-masing merancang menghabiskan masa dengan keluarga tersayang.

Rutin saya setiap pagi, memang akan mula sibuk menguruskan hal keluarga, menyiapkan suami nak ke tempat kerja, menguruskan Baby Rayy, mengemas rumah dan sebagainya. Tengahari pula saya sibuk ke pejabat pos untuk menghantar barang untuk di pos. Balik rumah, ada tetamu pula datang berkunjung. Alhamdulillah, tetamu bawa rezeki kan ^_^

Bagai kebetulan pula, dari pagi sehingga ke malam, tetamu datang ke rumah silih berganti. Maklumlah, bagi negeri yang bercuti pada hari Ahad mengambil kesempatan meluangkan masa dengan menziarah kawan-kawan dan sanak saudara.

Walaupun agak keletihan, sebab hari Sabtu saya pergi ke Pulau Pinang dan melawat ibu mertua sekali, jadi pulang ke rumah sudah lewat malam dan bangun pagi dan menguruskan pelbagai urusan sambil melayan tetamu yang datang, tetapi seronok sebab dapat jumpa kawan dan saudara yang jarang-jarang jumpa.

Saturday, 18 October 2014

Tanda Keguguran Kehamilan dan Cara Mengatasinya

Keguguran Kandungan Di Awal Kehamilan

Keguguran di awal kehamilan selalunya kerap berlaku dalam 12 minggu pertama kehamilan. Malah tidak mustahil untuk anda mengalami keguguran, sebelum anda tahu bahawa anda sedang hamil. Dianggarkan 8-20% keguguran berlaku kepada ibu mengandung, dengan kes 80% berlaku sebelum minggu ke-13 dan 201% berlaku pada ibu yang kurang dari 20 minggu mengandung.

Kira-kira satu dalam lima kemungkinan kehamilan itu akan gugur selepas anda mendapati ujian kehamilan yang positif. Keguguran pada awal kehamilan biasanya berlaku kerana embrio tidak berkembang seperti yang sepatutnya. Ketahui tanda-tanda jika anda mengalami keguguran :
  • Sakit : kekejangan pada pelvis, sakit perut yang berterusan atau sakit pada bawah belakang.
  • Pendarahan faraj : pendarahan yang bertompok-tompok atau banyak yang kerap dan sekali sekala. Pendarahan juga tanda keguguran, tapi ia juga boleh terjadi pada kehamilan yang normal.
  • Sakit belakang
  • Kehilangan tanda kehamilan :
  • Tiada pergerakan janin :
  • Ketiadaan denyutan jantung bayi :
  • Ujian positif bertukar kepada negatif :
  • Lelehan faraj :
  • Serviks terbuka :
  • Paras hormon hcG rendah :
Tanda-tanda keguguran yang paling biasa ialah keluar banyak darah daripada faraj disertai dengan kesakitan yang menyerupai senggugut yang teruk. Seeloknya jika berlaku pendarahan dan disusuli dengan sakit perut, rujuk segera dengan doktor bagi mengelakkan ancaman keguguran (threatened misscarriage).

Juga dikatakan jika anda mengalami alahan teruk semasa mengandung ianya membantu mencegah keguguran di awal kehamilan. Anda juga boleh baca entry saya berkenaan mencegah dan mengatasi alahan yang teruk semasa mengandung.



Friday, 17 October 2014

Jawapan Kepada Persoalan Kenapa Nuffnang ku 'Hilang'

Minggu lepas saya susah hati bila bukak blog, tengok semua ads Nuffnang tak muncul-muncul. Sehingga saya tulis entry mengenai Nuffnang hilang setelah tukar template. Kebetulan saya baru tukar template waktu itu. Lepas tu bila tengok blog tak naik ads Nuffnang memang sangat gelabah ditambah pula waktu itu CPUV berderet masuk. Nak nangis pon ada, kerugian la daku jika tak naik. Padahal takde la banyak mana pon. Hehe.

Puas juga saya godek coding html tu semula, berkali-kali dan berhari-hari. Tak nak putus asa sebab CPUV tengah banyak kan, so kena berusahalah sikit. Tapi tengokk coding memang takde masalah dan saya dah letak ditempat yang sepatutnya sama seperti sebelum ini. Last skali, dah tak tahu nak buat apa, maka ku buat muka tak malu saja hantar ticket ke pihak Nuffnang.

Selepas dua hari hantar ticket, saya dapat feedback daripada Mr.James, Community Intern dari Nuffnang. Lihat gambar dibawah :

Reply ticket dari Nuffang
klik gambar untuk lebih jelas ;)

Disebabkan Mr.James ini ada bertanyakan mengenai plugin AdBlock, terus saya teringat memang baru-baru ni saya ada hantar komputer untuk dibaiki dan mungkin orang kedai tu ada ubah setting ke, entahlah saya tak pasti. Sebab sebelum ni saya buka memang tiada masalah. Maklumlah bila dapat balik komputer terus bersemangat nak tukar template. Huhu.

Jika saya buka melalui pelayar chrome dan mozilla, iklan Nuffnang saya tak muncul. Kali ini, saya cuba buka pula melalui pelayar Internet Explorer (IE), dan hasilnya...

Leaderboard

Sidebar



Taraaaa...
sebenarnya ada saja. Tak hilang pon..uwawawa!
Terima kasih lah pada pihak Nuffnang yang baik ahti menjawab persoalanku.

Ini semua mungkin disebabkan oleh plugin AdBlock.
Huhu.
Okay, saya tak tahu nak disable kan mende ni, so lepas ni bukak blog guna IE sajalah.



Thursday, 16 October 2014

Resepi Sarapan Pagi Sedap dan Mudah Disediakan

Setiap pagi selepas bangun dari tidur, saya akan amalkan meminum segelas air masak terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa makanan atau minuman. Bertujuan untuk mengaktifkan semula sel-sel tubuh kita. Kemudian sebelum mulakan rutin harian yang lain, saya akan menyediakan resepi sarapan mudah dan berkhasiat iaitu dengan menyediakan minuman penuh kebaikan, ESP campur Kolagen Shaklee.



Hanya campurkan sesudu ESP dan satu paket Kolagen Shaklee, jika perlu anda juga boleh tambahkan minuman kegemaran anda seperti minuman coklat, susu, jus buah-buahan dan sebagainya. Kemudian anda boleh goncangkan bekas minuman anda untuk sekatakan campuran adunan itu tadi.

Alhamdulillah sejak saya dibangku sekolah, amalan sarapan pagi memang sangat dititik beratkan oleh kedua orang tua saya. Walaupun pada mulanya tidak biasa untuk makan pagi, menyebabkan sakit perut. Tapi lama kelamaan ianya adalah suatu yang biasa. 

Sarapan pagi yang lazat dan menyelerakan setiap pagi, ESP dan Kolagen Shaklee. Sangat mudah disediakan dipagi hari dan semestinya mengenyangkan dan sarapan yang berkhasiat.

Kebaikan ESP Shaklee
● nak cantik
● nak kurus
● stabilkan hormon
● ingin kekal sihat
● lebih bertenaga
● cepatkan penyembuhan luka
● pekatkan susu
● bantu dlm kesuburan
● menjaga kesihatan prostat
● menjaga otot
Dan banyak lagi...
.
Harga yg berbaloi!
Sebekas tahan sehingga 2 bulan!
Rasa yg lazat!
Boleh diambil semua wanita dan lelaki!



Anda ingin mencuba soya esp shaklee yang sedap, selamat, berkhasiat dan bermutu tinggi ini?

BELI SEKARANG dan semua ini menjadi milik anda!

PERCUMA satu lagi cannister ESP, bernilai RM150
PERCUMA keahlian shaklee seumur hidup, bernilai RM75
PERCUMA wang BONUS pada bulan hadapan
Secara keseluruhannya, anda telah jimat RM435!

YA..dengan pembelian 6 cannister ESP sekarang, 
semua ini menjadi milik anda!




Nak order, tekan link dibawah ini kuat-kuat :

 Saya Nak Order ESP

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anda ingin dapatkan diskaun sehingga 20% ?

Daftarlah sebagai ahli shaklee sekarang!


--------------------------------------------------------------------------------------

Anda boleh hubungi saya untuk sesi konsultansi:

SHA 
012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com

COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease

Wednesday, 15 October 2014

ESP Shaklee 2 in 1, Bukan Sekadar Minuman Berkhasiat

Bila disebut mengenai minuman berkhasiat yang diperbuat dari kacang soya Non-GMO, pastinya ESP Shaklee yang berada difikirankan.

Jangan anda tidak tahu, Esp shaklee bukan sahaja boleh diminum, sama ada kosong tanpa campuran minuman lain ataupun boleh juga dicampur bersama dengan minuman kegemaran anda. Tetapi sebenarnya esp shaklee juga boleh dibuat sebagai masker.

Tuesday, 14 October 2014

Segmen Bloglist Oktober Irrayyan.com

Atasi Masalah Senggugut Dikalangan Wanita

Period Pain (senggugut) yang menyakitkan!

Sesetengah wanita, sejak didatangi haid sewaktu mencecah akil baligh, sudah ada yang mula mengalami simptom pra-haid atau masalah senggugut. Bagi yang pernah mengalaminya sahaja yang mengetahui betapa sakit dan peritnya bila tiba situasi sebegitu terjadi.

Pengalaman saya sendiri, mengalami masalah ini sehingga adakalanya sehingga terpaksa berehat (MC) dirumah sahaja. Sakitnya rasa macam nak tercabut pinggang ni. Bila dah sakit macam tu, emosi mula jadi tak stabil, dah la memang waktu tu hormon tak stabil tambah emosi pon tak stabil memang mood kadang ke lautlah Hah, betul tak korang bagi yang pernah merasainya.


Jom tengok beberapa kenalan saya yang memberi feedback mengenai masalah senggugut mereka berkurang setelah mengamalkan supplemen shaklee :



Saya pernah terbaca didalam sebuah artikel kesihatan, sakit senggugut itu terjadi bukan sahaja disebabkan penguncupan dan pengembangan rahim kita dan juga darah kotor yang hendak dikeluarkan itu. Malah, faktor pemakanan seimbang dan nutrien dalam tubuh badan juga amat penting. Sewaktu seseorang wanita itu sedang mengalami haid, kalsium didalam tubuhnya akan berkurang. 

Oleh itu, amat penting untuk kita sebagai wanita khususnya untuk mengamalkan supplemen di usia yang muda. Bukan ketika sudah sakit baru nak ikhtiar. Namun, jika anda yakin yang diri anda boleh mendapat segala nutrien yang diperlukan melalui makanan yang anda makan, silakan. Tapi pastikan masakan yang anda masak tidak terlalu lama, makanan tersebut tidak mengandungi bahan kimia contoh seperti tanaman sayuran, dan makanan anda haruslah organik. 

Tapi saya percaya, pada zaman sekarang agak sukar untuk dapatkan nutrien sepenuhnya daripada makanan yang kita makan sahaja. Demikian, untuk mengatasi masalah kekurangan nutrien tertentu saya hanya mengamalkan supplemen shaklee yang ternyata semulajadi, selamat dan berkesan.




Hubungi saya untuk khidmat nasihat dan tempahan produk:


SHA | 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com
Instagram : @Vitamin_Station

COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...