SUPER HOT BULAN INI...

♥Followers♥

Saturday, 31 May 2014

Kelebihan dan Kebaikan CarotoMax

CarotoMax Shaklee adalah salah satu produk anti-oksidan yang paling laris selain Vivix dan Vitamin E. Kebaikannya memang tidak dapat disangkal terutamanya sangat membantu dalam penglihatan. Rata-rata pengguna yang memberikan testimoni mereka selepas mengamalkan carotomax ini, rabun semakin berkurang dan tahap penglihatan jadi lebih baik. Alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah jua.


Manfaat utama CarotoMax Shaklee :

Lebih selamat dari Vitamin A
  • Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu Vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli sainstis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.

Mempertingkatkan Penglihatan
  • Ia menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam dimata.

Meredakan Penyakit Kulit
  • Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit.

Melindungi Epithelial
  • Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

Melawan Kanser dan Oksidasi
  • Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imu, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutamanya sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
Menghalang Infeksi
  • Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

Menggalakkan Perkembangan Normal dan Sihat
  • Merangsang perkembangan kanak-kanak/ remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma yang sihat.

Mengapa Anda Harus Memilih CarotoMax?

Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.

1. Alpha Carotene
  • Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.

2. Beta Carotene
  • Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka
  • Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

3. Lycopene
  • Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ
  • Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun.
  • Mengurangkan penyakit kalenjar prostat

4. Astaxanthin
  • Pigmen didalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. 
  • Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

5. Lutein
  • Menyekat katarak, AMD (age related macular disease/penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.

6. Zeaxanthin
  • Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya.
  • Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.
Dapatkan HOT ITEM ini sekarang!
Peliharalah kesihatan mata, kulit dan mengurangkan sel-sel kanser.

Inginkan tawaran harga istimewa? 

Pengedar Shaklee Sah
SHA
sms|whatsapp : 012-9362692
email : irsyahealthyhouse@gmail.com
FB Page : Irsya Healthy House

note : setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda layak untuk mendapat consultation berterusan, cara pengambilan supplemen yang betul dan dapatkan tips-tips ekslusif secara percuma.

COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK


:: These statements have not been evaluated by the Food and DrugAdministration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

Monday, 19 May 2014

Cara dan kaedah mengira waktu subur wanita

 Assalammualaikum,

Selamat tengahari semua. Sekarang waktu lunch kan, sambil rehat-rehat tu mai la pakat singgah membaca info-info di blog saya ni yer. Kalau baik hati boleh tolong klik iklan Nuffnang tu di atas, sidebar dan di bawah skali. Hehe. Kumpul duit tabung untuk anak-anak. *WINK ;)

Sebenarnya entry kali ini saya nak berkongsi kepada anda semua yang masih ragu-ragu atau tak tahu langsung macam mana nak tahu waktu subur. Info ini sangat penting, tambahan pulak jika anda sedang merancang untuk mendapatkan zuriat.

Macam mana nak tahu waktu subur?
Macam mana nak tahu waktu subur?

Kehamilan adalah suatu perkara yang sangat ditunggu-tunggu oleh pasangan suami isteri. Lebih-lebih lagi jika pasangan itu telah lama berkahwin. Keingin memiliki cahaya mata untuk melengkapkan rumah tangga yang dibina sangat tinngi. Namun ada kalanya pasangan gagal hamil dalam tempoh masa yang dijangkakan adalah disebabkan kesilapan menghitung waktu subur dan melakukan hubungan intim pada masa yang tidak tepat.

Terdapat juga faktor-faktor lain yang membuatkan kesukaran untuk hamil sperti berpunca daripada masalah kesuburan, tahap psikologi, ketidakstabilan hormon dan lain-lain. Kehamilan bukan sahaja bergantung kepada tahap kesuburan wanita tetapi tahap kesuburan lelaki juga sangat memainkan peranan penting.


Bagaimana nak tahu waktu subur wanita?

Terdapat beberapa cara dan kaedah yang boleh digunakan untuk mengetahu bilakah waktu subur tersebut, antaranya :

Sistem Kalendar
Menentukan masa subur dengan menggunakan sistem alendar ada dua cara iaitu :


Bagi yang kitaran haidnya teratur, masa subur berlangsung 14 +/-1 hari haid berikutnya. Maksudnya, masa subur berlaku pada hari ke-13 sehingga hari ke-15 selepas haid. Kitaran cycle period setiap individu adalah tidak sama, tetapi dalam masa 28 -30 hari.


Bagi wanita yang kitaran haidnya tidak teratur, maka penting untuk mencatat panjang kitaran haid sekurang-kurangnya selama enam kitaran. Jumlah hari pada kitaran terpanjang, hendaklah ditolak dengan 11 dan akan diperoleh hari subur terakhir dalam kitaran haid tersebut, Sedangkan dari jumlah hari pada kitaran terpendek ditolak 18, diperoleh hari subur pertama dalam kitaran haid tersebut.

Contohnya:
Kitaran terpanjang = 31
Kitaran terpendek = 26
Maka waktu subur dapat dihitung, 31-11 = 20 dan 26-18 = 8
Jadi masa subur berlangsung pada hari ke-8 sampailah hari ke-20

Penggunaan alat
Cara mudah adalah dengan menggunakan alat penguji kesuburan yang sedia ada dipasaran. Alat ini dikenali sebagai ovulation predictor kit (OPK), mengesan lonjakan hormon LH dalam air kencing. Sejurus sebelum ovulasi, tahap LH akan melonjak ke tahap yang lebih tinggi dalam masa yang singkat dimana hormon LH merangsang folikel matang tersebut pecah. Kit ujian tersebut akan membantu menentukan tahap lonjakan hormon LH anda. Ia merupakan alat membantu meningkatkan peluang untuk hamil dengan mengetahui waktu subur. 

Ovulation predictor kit (OPK)
Ovulation Test

JIKA anda sedang merancang atau ingin berikhtiar untuk mendapatkan cahayamata, anda bolehlah mencuba Set Kesuburan Shaklee. Alhamdulillah telah membantu ramai pasangan yang sekian lama menanti-nanti kan saat untuk memperolehi zuriat mereka. Dan buat pengetahuan anda, salah satu punca kesukaran hamil adalah kerana kekurang nutrien yang diperlukan oleh badan dan sistem reproduktif untuk membantu persenyawaan.


Anda pula bagaimana? Ingin berikhtiar seperti mereka? jom hubungi saya dan dapatkan FREE CONSULTATION mengenai Set Kesuburan Shaklee ini sekarang!!!

contact me:
Pengedar Shaklee Sah
SHAsms|whatsapp : 012-9362692
email : irsyahealthyhouse@gmail.com
FB Page : Irsya Healthy House

note : setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda layak untuk mendapat consultation berterusan, cara pengambilan supplemen yang betul dan dapatkan tips-tips ekslusif secara percuma.

COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK

:: These statements have not been evaluated by the Food and DrugAdministration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

Friday, 16 May 2014

Doa dan Cara Melaksanakan Solat Dhuha

Assalammualaikum, Salam Sayang

Pagi jumaat yang indah. Alhamdulillah masih diberikan kesempatan untuk menghirup udara yang Allah pinjamkan kepada kita hari ini. Esok? Entah bagaimana. *SEBAK*  Dalam kita sibuk melakukan tugas dan mencari rezeki, apa kata kita ambil masa sekejap untuk melakukan Solat Dhuha.

1) Bilangan rakaat: 2 rakaat hingga 12 rakaat --> 2 rakaat, 1 salam

2) Waktu paling sesuai untuk solat Dhuha: Pagi --> 20 minit lepas matahari terbit. Anggaran waktu 8.00 pagi hingga 11.00 pagi

3) Cara melakukan :

solat dhuha dan cara melakukannya
Niat Solat Dhuha
"Sahaja aku sembahyang solat sunat dhuha dua rakaat kerana Allah Ta'ala"

Surah yang disarankan:
Rakaat Pertama --> Surah al Syams
Rakaat Kedua --> Surah al dhuha

**Jika tidak menghafal surah yang disarankan itu, anda boleh membaca apa-apa surah. Yang penting adalah niat kita ikhlas kerana Allah Ta'ala.


Kemudian, setelah selesai solat dhuha, baca doa ini:

doa selepas solat sunat dhuha
Doa Selepas Solat Sunat Dhuha

Maksud Doa:
Ya Allah, 
sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, 
kecantikannya adalah kecantikanMu
Keindahan itu keindahanMu,
Kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu,
dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah,
Jika rezekiku masih dilangit, turunkanlah
Jika di dalam bumi, keluarkanlah,
Jika sukar permudahkanlah,
Jika haram sucikanlah
dan jika jauh dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanMu,
Limpahkanlah kepadaku segala yang Engkau limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.



NOTE: Syukur alhamdulillah, saya dipertemukan dengan rakan-rakan di dalam shaklee kerana banyak memberi tunjuk ajar, bukan sahaja dari segi ilmu-ilmu kesihatan, pemasaran, motivasi dan sebagainya. Tetapi mereka juga berkongsi tentang kerohanian, mengenai solat-solat sunat, bersedekah dan berzakat dan sebagainya. Jika sebelum ini kita tidak tahu, tapi selepas bersama team yang sangat supportive each others ni sangat banyak mengajar tentang ilmu baru yang mungkin kita tahu tapi tak pernah buat atau tak tahu dan tak pernah buat! Masih tak terlewat untuk kita sama-sama belajar. Marilah sama-sama kita amalkan solat sunat dhuha ini untuk menjemput lebih banyak rezeki kita. Inshaallah.

Thursday, 15 May 2014

Pengedar Shaklee Kubang Pasu

Assalammualaikum my dearest readers
Ada ke? *PERASAAN jap. hahaha ^_^

Adakah anda sedang mencari- cari pengedar shaklee yang sah yang berdekatan anda? Maklum saja, tak semua customer yang nak pos. Ada juga sesetengahnya yang lebih prefer untuk cash on delivery (cod), terus dapatkan sendiri produk daripada penjual.

Bagi penduduk sekitar Kubang pasu, anda boleh dapatkan produk shaklee ready stock terus daripada saya. Saya juga boleh membuat penghantaran terus ke rumah anda. Kebiasaan kawasan yang saya selalu buat penghantaran adalah sekitar Changlun, UUM-Sintok dan Jitra. Lain-lain kawasan seperti di Sungai Petani, tidak perlu risau kerana anda juga boleh dapatkan produk shaklee juga terus menerus daripada saya. Tetapi penghantaran hanya pada hujung minggu sahaja. Sebab saya hanya pulang ke sungai petani pada hujung minggu sahaja jika tiada apa-apa program.

Memandangkan saya jual tinggal berdekatan dengan sempadan Negeri Perlis, maka saya juga boleh COD ke sekitar Arau, Politeknik Arau dan Unimap, Perlis. Penghantaran seluruh negara juga dilakukan.  ^_^

customer shaklee
Kami Pengguna. Kami juga Penjual
Mengapa anda perlu beli daripada saya? Kerana saya menyediakan perkhidmatan konsultansi berpanjangan. Juga membantu dan berkongsi tips- tips yang berkaitan dengan supplemen shaklee ini. Ini adalah khas untuk pelanggan saya sahaja.

pengedar shaklee pilihan ramai
Servis kami yang mantap, TIP TOP


Dapatkan Produk Shaklee anda hari ini!
Hubungi :
Sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com

COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK

:: These statements have not been evaluated by the Food and DrugAdministration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::



Wednesday, 14 May 2014

Bisnes Shaklee Menipu

Assalammualaikum,
Pom Pang Pom Pang sana sini orang asyik bercerita pasal shaklee. Haish, rimas betul kan. Dah la dekat Facebook tu ramai betul pengedar shaklee yang sah kerjanya duk promot kebaikan-kebaikan vitamin shaklee ni. Ehh betul ke vitamin shaklee ni okay? *BERFIKIR

Chop.. Chop.. Sebenarnya tak pernah guna pon shaklee ni, dengar je orang bercerita. Yang boleh tahu ni pon sebab iklan-iklan dari facebook je. Saya tengok vitamin ni macam banyak permintaanlah. Boleh tak kalau saya rasa macam berminatlah nak buat bisnes shaklee ni. Buat bisnes shaklee ni okay ke? Shaklee ni MLM ke? *BERFIKIR

busines shaklee ok ke
berfikir...berfikir.. tindakan?

Adakah anda mengalami dilema seperti situasi di atas ini?
----------

Saya tahu sebenarnya ramai yang berminat untuk join keahlian shaklee ini, tapi masing- masing masih was- was dan risau kalau- kalau ditipu. Tambahan pulak bila sebut pasal MLM kan! Seriau wehhh.

Trauma!
Pertama sekali, bila kita sebut mengenai syarikat yang berunsurkan Multi Level Marketing (MLM) ni, pastinya dalam pemikiran kita harus mencari ramai downline- downline untuk mendapatkan bonus yang tinggi dan sesetengahnya pula terpaksa keluarkan modal yang tinggi, terpaksalah kita buat LOAN kemudian stok berlambak- lambak belum terjual. Akhirnya kita sendiri terpaksa tanggung beban hutang dan tidur beralaskan stok! Bila kita, kawan atau sedara mara yang terkena sebegitu rupa, mulalah dalam fikiran kita fikir yang MLM ni teruk! *TRAUMA

Untuk pengetahuan anda semua, saya juga seperti anda. Ada rasa takut dan was- was sebelum join shaklee ni. Tapi bila dah join, saya tak pernah nampak pon yang shaklee ni syarikat MLM! Sudahlah tak perlu modal yang tinggi, pendaftaran ahli shaklee hanya RM75 untuk semenanjung dan RM85 untuk Sabah dan Sarawak. Murah dan tak perlu simpan stok pon, sebabnya bayaran pendaftaran tu sebenarnya adalah untuk memberkit shaklee. Okay, maka bermulalah episod jatuh cinta dengan shaklee. *SERONOK

Selepas saya mendaftar sebagai Pengedar Shaklee, uppline saya add saya terus ke SECRET GROUP kami. Dalam group tu sangat- sangat mempunyai aura yang membangkitkan semangat kita ditambah pula dengan perkongsian dari sahabat-sahabat serta ilmu yang diajar, kami semuanya berkongsi dalam group rahsia kami tu. Bulan pertama saya join, berkat tunjuk ajar upline dan usaha saya dah dapat semula modal pendaftaran yang RM75 tu. Alhamdulillah. Maka saya tak nampak dimana bisnes shaklee ini menipu. Asalkan anda seorang yang rajin dan kuat berusaha maka inshaallah masa depan anda cerah bersama shaklee. *LOVE IT

shaklee syarikat MLM
Shaklee tidak mengamalkan head-hunting

Lagi yang membuatkan saya rabun dan buta terus dengan bisnes shaklee ini adalah, tiada perbezaan antara upline atau downline. Asalkan anda seorang yang kuat berusaha, maka anda akan berada ditempat sepatutnya dan pangkat yang ada dalam shaklee ini boleh jadi sama antara upline dan downline. Tiada istilah makan bonus downline atau sebagainya. Maka dalam hati saya, terus terkubur apa yang dikatakan oleh 'mereka-mereka' yang bukan ahli shaklee yang sebenarnya. Bisnes shaklee tidak menipu, malah saya sangat sarankan kepada anda tak kira pelajar, surirumah atau ibu-ibu bekerjaya yang ingin menambah pendapatan untuk bersama dengan group jutawan muslimah kami. Inshaallah.

  • Bisnes shaklee sesuai untuk semua, lelaki dan wanita.
  • Pelajar, surirumah, wanita bekerjaya, penganggur atau sesiapa sahaja yang ingin tambah pendapatan.
  • Boleh daftar ahli untuk makan sendiri atau biznes (untuk yang serius berbiznes kami akan add dalam secret group)
  • Tidak perlu modal yang tinggi
  • Tidak perlu simpan stok
  • Tidak perlu meeting sana sini, ONLINE COACHING disediakan!

MENGAPA BERFIKIR DAN TERUS BERFIKIR TANPA TINDAKAN?
MENGAPA PERLU TRAUMA SEBELUM MENCUBA?

JOM JOIN SHAKLEE BERSAMA DENGAN EMPAYAR KAMI. 100% ONLINE COACHING. TIDAK MEMBEBANKAN ANDA. TIDAK PERLU TINGGALKAN KELUARGA. JOM JANA PENDAPATAN SEHINGGA 5- 6 ANGKA BERSAMA SHAKLEE.

bagaimana cara mendaftar ahli shaklee
Sertai Shaklee di Group kami
Nak menikmati DISKAUN sehingga 20%?
Jom mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE dahulu. 
Selepas ini anda akan terus dapat menikmati harga ahli pada bila-bila masa sahaja.


Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com



COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK

:: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

Tuesday, 13 May 2014

Peppermint Ginger Plus Shaklee Memang BEST!

Assalammualaikum dan salam sayang ^_^

Produk yang menjadi pilihan hati saya untuk di share kan kepada anda semua adalah PEPPERMINT GINGER PLUS Shaklee. Produk ini saya  baru berkesempatan untuk mencubanya setelah beberapa kali percubaan untuk mendapatkannya gagal! *FRUST GILA*

Memandangkan percubaan kali ini berjaya, maka dengan sooo eksited nya saya rasa tak sabar nak mencuba. Hahaha. Bunyi macam gelojoh kan :P

Percubaan pertama saya, saya test dulu telan sebijik walaupun disarankan pada botol tersebut 3 biji. Maklumlah, saya kan ibu menyusu. So kena test dulu sikit-sikit, kalau okay lepas ni kita kasik up sikit. ^_^

Testimoni 1 (diri sendiri) :
Telan sebijik Peppermint. Lepas 5 minit, angin terasa dilepaskan beberapa das dan disusuli dengan perasaan ingin terus ke tandas! hahaha. Mujarab beb! Actually, sebelum tu perut rasa macam ada angin sampaikan kadang bila berbaring tak semena-mena perut berbunyik. Bukan lapar tau. Suami kita pon tegur. *MALU* So far, lepas telan produk shaklee ni angin pun kurang, takde bunyi-bunyi dah dalam perut.

Testimoni 2 (kakak saya) :
Kakak kita kata lepas makan peppermint ginger ni, angin keluar tak berhenti. Sampaikan baby Inas pon keluar angin jugak. Hahaha. Paling syok, kakak kata akhirnya baby Inas poo-poo jugak setelah beberapa hari tak membuang. Kali ini membuang dengan penuh kelegaan sampai penuh pampers wehhh. HAHAHA. Serius itu yang kakak kita cakap.

Pendek kata, walaupun baru cuba produk Peppermint Ginger Plus Shaklee ni, memang rasa puas hati. So far alhamdulillah semua produk shaklee yang saya dan keluarga amalkan, serasi dengan kami.

Saya dah cuba, anda pula bagaimana?


Angin banyak dalam badan?
Sering dilanda Gastrik?
Sebu atau ketidakhadaman perut?
Jom atasinya dengan PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE :)

Baca kelebihan Peppermint Ginger Plus disini:

Dapatkan Produk Shaklee anda hari ini!
Hubungi :
Sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com

COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK

:: These statements have not been evaluated by the Food and DrugAdministration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

Monday, 12 May 2014

Tutorial: Cara Daftar Nuffnang dan Letak Iklan Nuffnang Blog

Assalammualaikum, Salam Sayang semua

Entry topik yang luar dari kebiasaan. Kali ini saya nak sharekan dengan anda semua cara-cara untuk mengaut untung dengan iklan nuffnang, cara daftar dan langkah-langkah untuk letakkan iklan dalam blog anda.

Anda semua hanya perlu ikut step yang saya tunjukkan ini, mudah dan sangat senang ^_^

1) Mula-mula anda semua perlu log in Nuffnang punya website ---> http://www.nuffnang.com.my

website nuffnang

2) Klik "Join Nuffnang", kemudian akan keluar borang untuk anda isikan details :

Isikan form registry

Untuk borang yang anda kena isi ni, ada empat bahagian.Anda isikan sahaja ruang-ruang yang wajib diisi tu, lepas tu tekan "NEXT", isi lagi borang, tekan lagi "NEXT" dan isi lagi borang sampailah ke borang yang terakhir, scroll down dan klik "FINISH"

3) Lepas klik "FINISH", page ini akan muncul :



4)  Bila dah keluar page dekat atas ni, apa yang perlu anda buat ialah sila check email masing-masing. Email yang anda daftarkan mula-mula tadi tu yer. Dah bukak email, klik link yang diberikan. Itu untuk pengesahan email dan mengaktifkan akaun Nuffnang anda.


5) Bila dah klik link yang diberikan di email, anda akan disambungkan semula ke dashboard akaun nuffnang. Tetapi sebelum tu kena Log In semula. Masukkan email dan password. Seterusnya akan keluar page seperti di bawah ini:

*Isikan details yang diminta.





6) Ads type ni adalah antara jenis- jenis iklan yang ingin diletakkan dalam blog anda. Ada yang bahagian header, sidebar dan between content.

Cara nak letak iklan nuffnang:
Mula-mula anda perlu copy coding yang diberikan tu. Kemudian bukak blog anda, pergi ke bahagian DASHBOARD --> LAYOUT --> ADD A GADGET --> dan paste kan coding yang anda telah copy kan tadi tu di-- HTML/ JAVA SCRIPT.  Klik 'SAVE'. Lepas tu, silalah preview blog anda jadi tak hasil seperti yang begini :
|
|
|
|
|
V

LEADERBOARD

Cara Letak Iklan Nuffnang--leaderboard
Iklan Nuffnang--leaderboard

SIDEBAR
|
V

Cara Letak Iklan Nuffnang--sidebar
Iklan Nuffnang--sidebar

BETWEEN CONTENT
|
V

Cara Letak Iklan Nuffnang--between content
Iklan Nuffnang--between content

OK, Sekian. Selamat Mencuba kawan-kawan semua ^_^
Kalau dah cuba.. mai ramai-ramai pakat komen kat bawah tu. hehe

Untuk next sharing, ada tak yang nak belajar tips meningkatkan SEO untuk blog? angkat tangan sket..heee ^_^

Sunday, 11 May 2014

MealShake dan kelebihannya

Ramai ibubapa yang inginkan terbaik untuk sikecil tersayang. Para ibu terutamanya sangat risau jika anak- anak tidak mendapat khasiat sepenuhnya. Maklum saja, kanak-kanak yang sedang membesar ini agak sukar diramal seleranya. Ada masa mudah untuk diberi makanan apa saja dan adakalanya beri makanan favorite anak-anak pon belum tentu mereka nak makan.

Sebagai ibubapa, pastinya pemakanan seimbang perlu dititikberatkan kepada anak-anak di usia begini. Kurangkan minuman bergas dan makanan fast-food yang semestinya tidak bagus untuk kesihatan mereka.

Anak susah untuk makan? Kurang zat?

Saya sendiri sebagai seorang ibu tidak terkecuali menghadapi masalah sebegini. Simanja saya adakalanya memang susah untuk diberi makan dan hanya mengharapkan khasiat daripada susu badan sahaja. Pada usia 15 bulan, semestinya anak saya sedang membesar dan untuk memastikan dia mendapat khasiat yang sepatutnya maka saya memilih untuk memberikan MealShake Shaklee, multivitamin dalam bentuk serbuk sesuai juga diambil seawal kanak-kanak sehinggalah ke warga emas.

Kenapa saya memilih MealShake Shaklee?

Perbezaan MealShake Shaklee:

  • Mealshake menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi, buah- buahan, sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.
  • Mealshake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan- bayi, pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, mealshake merupakan pilihan yang bijak.
mealshake shaklee multivitamin untuk anak-anak
MealShake shaklee

Kebaikan dan manfaat utama:

  1. NUTRISI LENGKAP : menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut minyak.
  2. MEMBEKAL NUTRISI KEPADA SEL TUBUH : kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, rambut, kuku, organ, darah, imun dan lain-lain.
  3. MEMBANTU TUMBESARAN : mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  4. ANTIOKSIDA : mengandungi vitamin A, C, E, Zink dan Selenium yang merupaka agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  5. MENGEMBALIKAN SERI WAJAH : Mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yamg cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/ kulit yang lebih cantik.
  6. DETOKSIFIKASI : kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  7. KELAZATAN RASANYA : minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi: penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

Cara Pengambilan

Untuk kanak-kanak, memadai setengah hingga ke 1 sudu kecil sehari (mengikut kesesuaian umur)
Bagi dewasa, campurkan 2 sudu besar MealShake bersama Soy Isolate Protein Powder (ESP) dan Performance Drinks (semasa perut kosong) atau campurkan dengan minuman kegemaran atau boleh diminum begitu sahaja tanpa campuran.

Harga MealShake Shaklee
Sebekas besar MealShake, berharga RM113.75 dan berat 544g.




Nak Order? Klik kuat-kuat:


 Saya Nak Order Mealshakes Shaklee

Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
Pengedar Sah Shaklee Changlun-Jitra (Kubang Pasu)

sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com


COD Area: 
:: UUM-Sintok, Changlun, Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani ::
:: UNIMAP, Pauh dan Arau ::

*Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

-Disclaimer-
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease

Thursday, 8 May 2014

Merawat Darah Tinggi Dengan Vitamin

Assalammualaikum dan Salam Sayang semua :)

Hari ni saya nak share dengan anda semua mengenai penyakit darah tinggi. Ramai juga dikalangan kita yang mengalami masalah ini tanpa sedar sebenarnya. Tekanan darah tinggi atau hipertensi adalah keadaan tekanan darah kepada dinding arteri. Jantung akan mewujudkan tekanan apabila ia mengepam darah kepada badan.


Ketahui tanda dan simptom yang mungkin dialami oleh pengidap darah tinggi :

  • Selalu pening kepala
  • Mudah letih
  • Banyak berpeluh
  • Sentiasa tidak cergas


Anda disarankan untuk menjalani pemeriksaan lanjut sekiranya mengalami simptom tersebut. Walaubagaimanapun kebanyakan pengidap darah tinggi tidak mengalami sebarang simptom. Seeloknya anda perlu membuat pemeriksaan darah secara berkala.

Penyakit darah tinggi ini sekiranya tidak dirawat, ia boleh membawa risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia.


Tekanan darah yang sihat adalah pada paras 120/80 mmHg.
BP 140/90 mmHg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi.
Nilai tinggi (140) = tekanan darah *sistolik
Nilai rendah (90) = tekanan darah **diastolik

*sistolik : tekanan darah dalam arteri bila jantung mengepam
**Diastolik : tekanan darah dalam arteri bila jantung berhenti mengepam di antara dua denyutan

Siapa yang berisiko menghidap darah tinggi?

  • Orang dewasa yang berusia pertengahan dan warga tua, tetapi terdapat juga kes pada zaman sekarang dimana golongan muda juga menghidapnya.
  • Darah tinggi dan penyakit jantung lebih banyak menyerang lelaki berbanding wanita. Walaubagaimana pun, ia tidak bermaksud wanita tidak boleh menghidap darah tinggi.
  • Mempunyai keturunan yang menghidap darah tinggi
  • Pengambilan garam berlebihan
  • Tidak mengamalkan gaya hidup sihat
  • Mengamalkan pengambilan ubat pencegah hamil
  • Mempunyai penyakit buah pinggang

Bagaimana Mengawal Tekanan Darah Tinggi Dengan Shaklee?

Set Darah Tinggi Shaklee lebih bertindak untuk mencegah dan mengawal penyakit tersebut supaya tidak menjadi lebih kronik. Antara supplemen yang dicadangkan adalah :


1) Garlic Shaklee

  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan paras kolestrol
  • Menggalakan kesihatan kardiovaskular
  • Menurunkan kolestrol LDL, Trigliserida dan kelikatan darah


2) OmegaGuard Shaklee

  • Menghapuskan kolestrol jahat dalam darah
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membersihkan salur darah dari plak kolestrol/ lemak
  • Mengelakan obesiti

Ingin Dapatkan Produk Shaklee?

Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com

COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK

:: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::



Tuesday, 6 May 2014

Mudahnya Berbisnes dari Rumah

Assalammualaikum dan Salam Sayang semua :)

Pada Majlis Makan Malam Gala Kasih Sirih Pulang Ke Gagang yang lalu, saya sempat berjumpa dan berborak dengan bekas rakan-rakan sekolah dan guru-guru. Antara soalan wajib yang ditanya haruslah,
"Dah kahwin ke belum?", kalau sudah "Anak dah berapa?"
"Tinggal dimana?"
"Kerja apa?"

Itu memang antara soalan-soalan yang paling POPULAR kalau kita berjumpa seseorang kenalan yang dah lama tidak berjumpa kan. Sebenarnya, bukan kawan-kawan je yang akan tanya soalan macam ni..tapi kadang tu ada jugak saudara-mara yang bertanya. Al-maklumlah, bukan jumpa hari-hari kan..so bila sesekali jumpa tu mestilah nak tahu latar belakang kita serba sedikit kan ^_^



Bila orang tanya saya kerja apa, mudah je jawapan saya. Saya ada business saya sendiri. Saya hanya bekerja dari rumah. *BANGGA*. Sambil saya bekerja, saya juga boleh memantau sendiri perkembangan dan mendidik anak. Sekarang ini, jika anda sedang atau ingin menambah pendapatan dan bekerja dari rumah jangan sesekali takut untuk mencuba. Bekerja dari rumah ini tidak salah, malah sangat digalakkan jika para isteri yang ingin membantu meringankan bebanan para suami mencari nafkah dan anda ketahui cara untuk menjana pendapatan secara bisnes online.

Siapa yang perlu buat bisnes dari rumah?

  • Mereka yang setiap hari bercampur perasaan gundah gulana kerana terpaksa meninggalkan anak-anak dirumah pengasuh.
  • Mereka yang bercita-cita ingin melangsaikan hutang dan berpencen segera.
  • Mereka yang mahukan pendapatan infiniti tanpa perlu berada di bawah telunjuk orang lain untuk menentukan masa depan kita
  • Ingin meningkatkan taraf hidup dari biasa kepada luarbiasa.
  • Mereka yang bercita-cita dan minat bisnes tetapi tidak tahu bisnes apa yang ingin dipilih, inilah dia pilihan yang tepat!.
  • Mereka yang sudah penat pergi kerja siang malam tetapi tiada masa untuk diri sendiri dan keluarga.

Apa yang perlu untuk buat bisnes secara online?
  • Sekeping hati yang cekal dan memang berkehendak untuk maju.
  • Haruslah ada line internet, dah nama pun nak buat bisnes online kan ;)
  • Tidak perlu modal yang tinggi jika ingin memulakan bisnes Shaklee. Hanya yuran pendaftaran RM65 dan penghantaran ke Semenanjung RM10 atau penghantaran ke Sabah dan Sarawak RM20.
Banyak pilihan dan cabang bisnes yang anda boleh pilih untuk buat bisnes secara atas talian ni. Tetapi terpulang kepada anda untuk memilihnya, anda harus memikirkan modal yang terpaka dilaburkan dan kestabilan syarikat yang dilaburkan itu supaya tidak tertipu atau ditipu, TIPAH TERTIPU! Dan saya sendiri memilih SHAKLEE sebagai sumber untuk saya menjana pendapatan kerana saya yajin masa depan ada bersama Shaklee. *YAKIN*

Kenapa saya memilih dan yakin untuk bersama Shaklee?
  • Pelan PEMASARAN yang KOMPREHENSIF dan telus.
  • Sistem yang adil, semua orang berpeluang untuk berjaya kerana ianya BUKAN SISTEM PIRAMID.
  • (kalau berdasarkan sistem piramid, yang dibawah akan sentiasa dibawah. Tetapi konsep shaklee sesiapa sahaja boleh berjaya yang penting orang itu BERUSAHA untuk berjaya)
  • Produk yang TERBUKTI BERKESAN.
  • Syarikat yang KUKUH. Terbukti bertahan dari dahulu hingga sekarang dan sudah lebih 25tahun dipasaran Malaysia.
  • Ramai jutawan yang telah muncul secara senyap hanya kerana berbisnes shaklee, dan ianya adalah berpanjangan bukan bermusim kerana sudah terbukti ramai yang berjaya dan masih buat shaklee sehingga kini. -- GROUP rahsia kami sendiri sudah melahirkan 3 orang MASTER!
  • Semestinya PATUH SYARIAH, kerana ia berkonsepkan produk yang dijual dan bukannya 'produk maya' --bagi modal alih-alih dapat untung ribu-ribu setiap bulan. Adakah kita sanggup beri anak-anak dan keluarga kita makan dari sumber yang tidak berkat?

Anda masih ragu atau tidak jelas lagi mengenai buat bisnes dari rumah dengan menjual produk shaklee? Kalau begitu bolehlah hubungi saya terus, saya akan terangkan lebih details dan terperinci ^_^
Kerana saya mahu membantu lebih ramai lagi orang yang ingin berjaya. Saya mungkin tidak dapat berikan anda wang ringgit tetapi saya janji untuk berikan anda ilmu dan sokongan dalam bisnes shaklee ini. Semoga dipermudahkan-Nya.



Hubungi kami sekarang!

I'm Your Shaklee Independent Distributor
sha 012-9362692
irsyahealthyhouse@gmail.com

COD AREA:
(Kedah : Changlun, Sintok-UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra)
(Perlis : Unimap, Politeknik Pauh, Arau)

*PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK

:: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...