SUPER HOT BULAN INI...

♥Followers♥

Wednesday, 15 June 2016

Hilangkan Panau di Muka dan Badan Dengan Berkesan, Elakkan Dari Berulang

Panau adalah jangkitan yang kerap berlaku pada lapisan luaran kulit disebabkan oleh kulat jenis Malassezia. Kulat jenis Malassezia furfur ini adalah sebahagian daripada flora kulit yang normal dan menyebabkan jangkitan dalam keadaan-keadaan yang tertentu.

Biasanya panau terjadi di bahagian kulit di mana terdapat banyak penghasilan sebum (minyak) seperti bahagian dada, belakang badan, muka, kulit kepala, lengan dan leher. Pesakit mempunyai tompok-tompok pucat (putih, merah jambu) atau gelap (perang,hitam) dengan permukaan yang berdebu halus. Malah sesetengah pesakit akan berasa gatal pada bahagian yang terlibat.
Siapa yang Boleh Mendapat Panau?

  • Panau boleh melibatkan semua peringkat umur. 
  • Kerap berlaku di kalangan remaja dan belia. 
  • Pesakit yang kekurangan zat makanan atau mengambil ubat-ubatan seperti steroid sistemik dan immunosuppressant kerap mendapat panau.
  • Pesakit hyperhidrosis atau peluh yang berlebihan.

Panau Boleh Berjangkit?


Tidak. Ramai orang dewasa mempunyai kulat ini pada badan mereka tanpa mendatangkan apa-apa masalah.

Cara Mudah Hilangkan Panau di Badan dan Muka

Antara tips yang boleh anda lakukan untuk mencegah dan merawat panau ini seperti:
  • Gunakan sabun pencuci muka semasa mencuci muka
  • Pastikan badan telah dilap dengan kering sebelum memakai pakaian
  • Elakkan memakai pakaian yang masih lembap
  • Kerap menukar pakaian terutamanya jika pakaian sudah dibasahi peluh
  • Mandi dengan kerap
  • Pakai pakaian yang mudah menyerap peluh
Selain dari aspek penjagaan kebersihan, aspek pertahanan badan juga harus dititikberatkan agar penyakit panau ini tidak berulang kembali.

Jadi amat penting pengambilan nutrien makanan yang mencukupi dalam diet seharian kita. Kerana antara punca terjadinya panau adalah disebabkan kekurangan zat makanan.

Bagi mengatasi masalah kulat panau dengan berkesan, anda seharusnya merawat dari dalaman juga selain menyapu krim yang dibekalkan oleh doktor. Antara yang boleh diamalkan adalah seperti set vitamin untuk panau ini yang mengandungi garlic complex, alfalfa dan vitamin c.
Fungsi setiap vitamin untuk merawat masalah kulat panau:

Garlic Complex: merupakan antibiotik semulajadi yang sangat berkesan dan dapat menghalang bakteria dan kulat dari tumbuh. Kiranya ia bersifat anti-fungus. In shaa Allah, panau segan nak datang kembali sekiranya anda ambil Garlic Complex ni.
Alfalfa Complex: bertindak sebagai anti kulat dan memperbaiki keadaan kulit dengan berkesan serta anti radang. Bagus sangat diambil untuk membuang segala macam toksin tidak elok pada badan. ia juga membantu melawan jangkitan yang mungkin akan merebak ke tempat lain. Kegatalan juga berkurang dengan pengambilan Alfalfa Complex ni.

Vitamin C Shaklee: membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh untuk melawan jangkitan kulat.

panau, hilangkan panau,ubat panau, testimoni panau shaklee, set panau shaklee

Manakala untuk luaran, saya sarankan anda untuk menggunakan krim herbal blend bagi membasmi masalah kulat panau tersebut. Krim ini mempunyai rumusan khas dalam membaiki struktur kulit serta mengelakkan pembiakan kulat dan bakteria.

Bagi anda yang sedang mengalami masalah penyakit kulit seperti panau ini, bolehlah dapatkan segera set vitamin ini bagi membantu dan merawat masalah tersebut agar cepat sembuh dan elakkan dari kembali berulang. 

Gunakan vitamin untuk merawat berbanding petua-petua tradisional yang lebih memeritkan dan menyakitkan kulit anda, contohnya penggunaan belerang dalam kaedah merawat panau ini. Dikhuatiri menyebabkan iritasi pada kulit. Jadi pilihlah vitamin yang selamat, semulajadi dan berkesan ini.

Hubungi saya untuk dapatkan set vitamin panau ini, 010-5667312. Atau, klik saja link whatsapp ini:

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...