SUPER HOT BULAN INI...

♥Followers♥

Monday, 12 September 2016

Tips Uruskan Masa Dengan Efektif Untuk WAHM

Jadi ibu bekerja dari rumah (wahm) sebenarnya tak mudah tau. Semua kerja kena setel kasik siap. Hal kerja (bisnes), nak uruskan anak, nak mengemas rumah dan memasak­čś▒

Bab masak tu syukur alhamdulillah memang mom KG yg tolong. Hihi.

Apapun KG nak kongsikan tips urus masa yang korang boleh cuba jika ingin jadi wahm macam KG ­čść hihi

1. Buat senarai apa yang nak buat dan patut buat.
2. Bila dah buat list, senaraikan kerja yg urgent sehingga yang tak urgent. Mulakan setel kerja2 yg perlu perhatian segera
3. Bila anak tido cepat2 pergi sidai baju, masak, kemas rumah, atau buat kerja.
4. Anak dah bangun, letak hp tepi. Fokus pada anak dulu.

Apa lagi ehh..

Kalau anda rasa ada nak tambah lagi tips, silakan..

1 comment:

  1. Saya kerja.. rumahtangga suami uruskan.. jadi bab wahm ni dia lebih cekap dr sy kot... Hehr

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...